Α. Χατζησαββίδης: “Επικαλούνται την τυπολατρία οι ηθικοί αυτουργοί των σκανδάλων στο δήμο μας”

Πράσινο Κίνημα: Με ανακύκλωση και όχι με ΣΔΙΤ η ορθή διαχείριση απορριμμάτων
4 Νοεμβρίου 2019
Ο Γ. Πατούλης από τη Σαγκάη: «Ύψιστη προτεραιότητα η προσέλκυση επενδύσεων»
5 Νοεμβρίου 2019

Α. Χατζησαββίδης: “Επικαλούνται την τυπολατρία οι ηθικοί αυτουργοί των σκανδάλων στο δήμο μας”

Με αφορμή την ανακοίνωση (Σ.Σ. τη δημοσιεύουμε στη συνέχεια) της “Ενότητας για τη Νέα Ιωνία”, της παράταξης που ηγείται ο πρώην δήμαρχος, κ. Ηρακλής Γκότσης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: “Αγαπητοί Ιωνιώτες και Ιωνιώτησες

Το θράσος περισσεύει σε αυτούς που καταδίκασαν οι πολίτες της Νέας Ιωνίας να εκπροσωπούν την αντιπολίτευση στο Δήμο μας. Επικαλούνται την τυπολατρία οι ηθικοί αυτουργοί των σκανδάλων στο δήμο μας (Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, Ιωνικός Σύνδεσμος κ.α που θα αποκαλυφθούν σύντομα), αποσιωπούν την αδράνεια και αδιαφορία τους, στα πλαίσια της συγκάλυψης. Εννέα χρόνια οι ηθικοί αυτουργοί δεν έκαναν απολογισμούς στις σχολικές επιτροπές. Αδιόρθωτοι και μετά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε το 2016, συνέχισαν απτόητοι την ίδια πολιτική, χωρίς να υπολογίζουν Εκθέσεις Ελεγκτών Δημόσιας διοίκησης, χωρίς να απαντούν στην κριτική που γινότανε από ορισμένους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Όμως είχαν δημοκρατική εκπροσώπηση για το φαίνεσθε, που την έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Σήμερα το μέγα θέμα δεν είναι η ηγετική ομάδα της δήθεν ΕΝΟΤΗΤΑΣ που έφτασε την πόλη μας σε αυτό το σημείο. Το θέμα είναι γιατί επιτρέπουν οι όποιες υγιής δυνάμεις υπάρχουν στην συγκεκριμένη παράταξη που όλοι γνωρίζουμε πως ξεκίνησε και που κατάντησε, γιατί ανέχονται ακόμη να την καθοδηγούν οι ηθικοί αυτουργοί των οικονομικών και πολιτικών σκανδάλων.

Η απλή αναλογική δεν ψηφίστηκε για να εκβιάζουν κάποιοι για θέσεις ή για να συγκαλύπτουν τα σκάνδαλα της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ψηφίστηκε για να προσφέρουν δημιουργικά στους συμπολίτες μας και στη τόπο μας, ανιδιοτελώς και με διαφάνεια όσοι την πιστεύουν. Ποιος αλήθεια γνωρίζει από την συγκεκριμένη παράταξη της ΕΝΌΤΗΤΑΣ το συμφωνητικό που υπέγραψε ο κ. Γκότσης για το κτήριο της Καρολίδου που μετεγκαταστάθηκε η Κοινωνική Υπηρεσία; Πως εξασφαλίστηκε η διαφάνεια; Που αναρτήθηκε για τους λόγους ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ που υποκριτικά επικαλείται η ανακοίνωση; Γιατί δεν αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο του Δήμου μας;

Η ηγετική ομάδα αυτής της παράταξης σας θυμίζουμε ότι δεν ψήφισε στο πρώτο κιόλας δημοτικό συμβούλιο τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Γιατί περιφρόνησαν τον ΚΛΕΙΣΘΈΝΗ που καθιέρωσε την απλή αναλογική και προσδιόριζε με σαφήνεια ότι ο πρόεδρος βγαίνει από την παράταξη του Δημάρχου; Σε ποιον απολογήθηκαν για τούτο; Ο τοπικός και κεντρικός ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση; Έτσι στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοθετικό του έργο;

Αγαπητοί συνδημότες στα τρία δημοτικά συμβούλια που γίνανε μέχρι σήμερα, γινόμαστε μάρτυρες μιας λειτουργίας που δεν στηρίζεται σε αρχές, σε κανόνες, σε νόμους, αλλά σε ευκαιριακές, προσωπικές, αντιπολιτευτικές συμμαχίες που επιδιώκουν να εμποδίσουν την λήψη αποφάσεων.

Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία προσαρμογής στα έδρανα της αντιπολίτευσης όσων πίστευαν πως θα είναι δημοτική αρχή. Είναι καιρός να προσαρμοστούν και να ασκήσουν τον ρόλο που τους ανέθεσε με την ψήφο του ο Ιωνιώτικος Λαός, για να συμβάλλουν με τεκμηριωμένο έλεγχο, στη δημιουργική αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου.

Η Νέα Ιωνία ήταν είναι και θα είναι προοδευτική. Θα μπει και σε παραγωγική αναπτυξιακή τροχιά όταν αποπέμψει από όλες τις παρατάξεις, τους καιροσκόπους και τυχοδιώκτες της πολιτικής.

Αριστείδης Χατζησαββίδης
Άμισθος Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Ιωνιώτες και Ιωνιώτισες
Η καθιέρωση της απλής αναλογικής (για την οποία παλέψαμε να κατοχυρωθεί, την στηρίξαμε και την στηρίζουμε) είχε σαν στόχο α) την πραγματική αποτύπωση της λαϊκής ετυμηγορίας και β) την ενθάρρυνση και εμβάθυνση της δημοκρατικής λειτουργίας, την δημιουργία κουλτούρας διαλόγου, συναινέσεων, συν διαμόρφωσης θέσεων και προτάσεων για την αποτελεσματική και παραγωγική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και όλων των οργάνων διοίκησης του δήμου, για το καλό και την πρόοδο της πόλης και των πολιτών.

Αμέσως μετά την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής αλλά κυρίως μετά την εγκατάστασή της στη διοίκηση την 1η Σεπτεμβρίου με βάση πια τις πράξεις και όχι τα λόγια (τα κούφια τα μεγάλα) διαπιστώσαμε ότι

Η δήμαρχος και η παράταξή της (9 δημοτικοί σύμβουλοι σε σύνολο 41) όχι μόνο δεν επεδίωξε ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ συγκλίσεις, συναινέσεις και αναλογική εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων στη συγκρότηση των οργάνων. Αντίθετα χρησιμοποίησαν τις επαίσχυντες τροπολογίες της κυβέρνησης της ΝΔ (με τις οποίες ακυρώνεται στην ουσία η απλή αναλογική) και τοποθέτησαν, χωρίς ψηφοφορία, προσκείμενους στη δημάρχο σε όλα τα διοικητικά συμβούλια (σχολικές επιτροπές, ΚΕΜΙΠΟ, ΟΠΑΝ, ΚΕΒΡΕΦΟ κλπ). Η προσπάθεια εμπαιγμού του συνόλου της αντιπολίτευσης είναι σκανδαλώδης. Σε 15μελές συμβούλιο παραχωρεί 2θέσεις σε όλη την αντιπολίτευση και όλους τους άλλους τους ορίζει η δήμαρχος !!!!

Η ενέργεια αυτή προδίδει την αλαζονική-αυταρχική στάση της δημοτικής αρχής αλλά βάζει σε κίνδυνο κατοχυρωμένες στην πράξη πάγιες πρακτικές δημοκρατικής λειτουργίας του δήμου μας που αντί με την καθιέρωση της απλής αναλογικής να διευρυνθούν επιχειρείται να καταργηθούν. Και μάλιστα με παντελή έλλειψη επιχειρημάτων και εκκωφαντική αφωνία τόσο της δημάρχου όσο και των 9 συμβούλων της και μάλιστα κάποιων που στο πρόσφατο παρελθόν κόπτονταν στο όνομα της δημοκρατίας και της διαφάνειας.

Επιπλέον η στρατηγική αποκλεισμού και επιδίωξη φίμωσης της αντιπολίτευσης σε όλα τα νομικά πρόσωπα και τις σχολικές επιτροπές, που ακολουθεί η Δήμαρχος και η παράταξης της, έρχονται σε αντίθεση με τα γραφόμενα των δημοτικών της συμβούλων περί ορθής εφαρμογής της απλής αναλογικής. Όμως οι πράξεις είναι σημαντικές και όχι τα λόγια.

Παρεπιπτόντως μας έκανε εντύπωση ότι μια από τις πρώτες σας προτεραιότητες ήταν η κατάργηση των μόνιμων θέσεων των δημοσιογράφων, υποβιβάζοντάς τους και κάνοντας τη ζωή τους δύσκολη λόγω των πολύωρων συμβουλίων. Η έλλειψη σεβασμού στο λειτούργημά τους, σημαίνει έλλειψη σεβασμού στην ενημέρωση των δημοτών.

Η διοίκηση του δήμου δεν είναι δημόσιες σχέσεις, φωτογραφίες και αυτοπροβολή. Δεν αρκεί να βάφεις την πόλη στα χρώματα της παράταξης σου (!!!). Η διοίκηση του δήμου απαιτεί σχέδιο όραμα πρόγραμμα και πάνω απ όλα συλλογικότητα, σκληρή δουλειά, δημοκρατία και σεβασμό στην ετυμηγορία των πολιτών.

Με βάση τα παραπάνω απαιτούμε από την δήμαρχο και την δημοτική της ομάδα να εγκαταλείψουν την αδιέξοδη τακτική τους που μόνο κακό θα κάνει στην πόλη να εγκαταλείψουν τις αυταπάτες τους να προσγειωθούν στην πραγματικότητα γιατί η Ν. Ιωνία ήταν και θα παραμείνει δημοκρατική.

Δημοτική Παράταξη
ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *