ΓΓΠΠ: Γενικό Σχέδιο για τη διαχείριση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών

140 εκ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για 8 νέα προγράμματα το 2020
10 Φεβρουαρίου 2020
53 τόνους η ανακύκλωση ρούχων στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης
10 Φεβρουαρίου 2020
Show all

ΓΓΠΠ: Γενικό Σχέδιο για τη διαχείριση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών

Το πρώτο Γενικό Σχέδιο με την κωδική ονομασία Εγκέλαδος εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προτασίας στο πλαίσιο του συντονισμού των φορέων που εμπλέκονται σε όλο το φάσμα διαχείρισης κινδύνων από την εκδήλωση καταστροφών.

Το σχέδιο αφορά στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών και ήδη απεστάλη σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ήτοι δήμους, περιφέρειες, υπουργεία, ΕΛΑΣ, Π.Υ.κ.α.

Σκοπός του Γενικού Σχεδίου είναι η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων φορέων σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση σεισμών. Πρόκειται για σειρά δράσεων που αποβλέπουν στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου, οι περιφέρειες, οι δήμοι και οι αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας καλούνται να ολοκληρώσουν το σχετικό σχεδιασμό τους έως τέλος Μαρτίου 2020. Αντίστοιχο σχεδιασμό καλούνται να υλοποιήσουν και όλοι οι λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς.

Αναλυτικά το Γενικό Σχέδιο “Εγκέλαδος” στη διεύθυνση: https://www.civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/sxedio_egkelados.pdf