Δράση εθελοντικού καθαρισμού του πάρκου Σχινιά, στις 26-27 Ιουνίου στον Μαραθώνα, από την Περιφ. Αττικής

Καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα του ΙΤΕ για την αξιοποίηση δορυφορικών καταγραφών αποτύπωσης καμένων εκτάσεων στην Κρήτη
26 Ιουνίου 2020
1,2 εκ ευρώ από την Περ. Ιονιών στην ΜΟΔ για επίσπευση των έργων
26 Ιουνίου 2020
Show all

Δράση εθελοντικού καθαρισμού του πάρκου Σχινιά, στις 26-27 Ιουνίου στον Μαραθώνα, από την Περιφ. Αττικής

Δράση καθαρισμού του πάρκου Σχινιά διοργανώνει 26 και 27 Ιουνίου, σε συνεργασία με το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» του «ΣΚΑΙ», η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ, στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν αναληφθεί για την προστασία του πάρκου.
Σημείο συνάντησης έχει οριστεί η είσοδος του πάρκου Σχινιά, 300 μέτρα μετά την πύλη του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου, ενώ η στάθμευση θα πραγματοποιείται στο parking του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου.
Στον καθαρισμό, συμμετέχουν επίσης, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), ο Δήμος Μαραθώνα, ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), ο φορέας διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαρουσίου, ο Σύλλογος Ελληνικής Ιερακοτροφίας, οι εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και η Ram Europe.
Με αφορμή τη δράση, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε: «Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις που στόχο έχουν να διατηρήσουν καθαρό, όμορφο και ασφαλές το πάρκο Σχινιά, το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο παράκτιο οικοσύστημα της Αττικής. Προσκαλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουν τις δράσεις μας. Η κινητοποίησή μας κρίθηκε αναγκαία μετά από ευρεία σύσκεψη, την οποία συγκαλέσαμε πρόσφατα στην Περιφέρεια Αττικής και τη διαπίστωση ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο πάρκο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές».