Ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη «Πώς να βγάλουμε τον κόσμο από τα αυτοκίνητά τους»

Η ευρωπαϊκή ατζέντα των Περιφερειών και των δήμων 2019-2024
10 Ιανουαρίου 2020
Προς έγκριση στην ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου ο φάκελος για το έργο των απορριμμάτων
10 Ιανουαρίου 2020
Show all

Ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη «Πώς να βγάλουμε τον κόσμο από τα αυτοκίνητά τους»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) και η Διεθνής Ένωση Δημόσιων Μεταφορών (UITP) διοργανώνουν διάσκεψη με θέμα «Πώς να βγάλουμε τον κόσμο από τα αυτοκίνητά τους». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανουαρίου 2020, 9:00 – 13:15, στην ΕΤΠ (Rue Belliard 99, 1040 Βρυξέλλες, 5ος όροφος, αίθουσα συνεδριάσεων JDE 52).

Στόχος της διάσκεψης είναι να συζητηθούν λύσεις που μπορούν να απομακρύνουν τους πολίτες από τα αυτοκίνητά τους για να επιτύχουν μια στροφή στις μεταφορές.

Στην Ευρώπη, ο τομέας των οδικών μεταφορών είναι υπεύθυνος για πάνω από το ήμισυ όλων των εκπομπών NOx και το 72% των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της ΕΕ που οφείλονται στις μεταφορές. Αυτές οι εκπομπές έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, καθώς 400.000 πρόωροι θάνατοι ετησίως οφείλονται στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Ομοίως, οι προβλεπόμενες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αναμένεται να αυξήσουν τα ποσοστά θνησιμότητας στο εγγύς μέλλον. Η οργάνωση των τρόπων μεταφοράς όχι μόνο διαμορφώνει τον αστικό χώρο, αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων, επηρεάζοντας τις επιλογές και τον τρόπο ζωής τους.

Για να μπορέσουν οι πόλεις να είναι έτοιμες τις επόμενες δεκαετίες, πρέπει να επιτευχθεί μια μετατόπιση των μεταφορών προς όφελος πιο βιώσιμων τρόπων μεταφοράς. Πώς λοιπόν μπορούμε να βγάλουμε τους Ευρωπαίους πολίτες από τα αυτοκίνητά τους;

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη γραμματεία της COTER στο coter@cor.europa.eu.

Εγγραφείτε μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2019 μέσω του συνδέσμου
http://cdweb.cor.europa.eu/cn/a8mvl/urbanmobility