Πράσινο Κίνημα: 50.000 πολίτες λέμε όχι στις εξορύξεις στην Ελλάδα
17 Οκτωβρίου 2019
Οικολογικές “κωλοτούμπες”
17 Οκτωβρίου 2019
Show all

Η Ρένα είναι οφ σάιντ

Αιφνιδιάστηκαν όσοι παραβρέθηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όταν περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης της Ρένας Δούρου αμφισβήτησαν ευθέως την Απλή Αναλογική και τον “Κλεισθένη”, το νόμο που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, κι ενώ στις συμπράξεις των περιφερειακών παρατάξεων είναι ξεκάθαρο από το νόμο ότι κάθε παράταξη διατηρεί την αυτονομία της και συνεχίζουν να υφίστανται, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της κας Δούρου επέμεναν σε ένα πλειοψηφικό σύστημα όπου οι παρατάξεις συγχωνεύονται υπέρ του πρώτου.
Η πολιτική αυτή στάση που είναι ευθέως κόντρα στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Απλή Αναλογική από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Καραμάνο και Σχοινά προκάλεσαν ποικίλα σχόλια στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Οφείλουμε να πούμε πως η κα Δούρου δεν τοποθετήθηκε σχετικά. Μήπως όμως δεν ελέγχει τους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξής της γιατί οι αυτοδιοικητικοί συντάκτες ξέρουν πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε την Απλή Αναλογική μέσω του “Κλεισθένη” πλήθος Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης της κας Δούρου που διοικούσε τότε ήταν εναντίον του νόμου.
Τώρα είναι η δεύτερη φορά που πάνε κόντρα στην γραμμή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φυσικά άλλα λέει για το άνοιγμα του κόμματος στον κεντροαριστερό χώρο.
Να υποθέσουμε πως η Ρένα Δούρου δεν είναι στην γραμμή του Αλέξη Τσίπρα; Οψόμεθα…