Κωνσταντίνος Βουβουδάκης: Άμεση προτεραιότητα η διαφύλαξη της ειρήνης

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΑΟΖ και Εξορύξεις υπονομεύουν την Ειρήνη στην περιοχή
9 Δεκεμβρίου 2019
Γ. Πατούλης: «Με τους εθελοντές θα μεγαλώσουμε το δίχτυ προστασίας στους πολίτες που έχει ανάγκη»
9 Δεκεμβρίου 2019
Show all

Κωνσταντίνος Βουβουδάκης: Άμεση προτεραιότητα η διαφύλαξη της ειρήνης

Την ώρα που η χώρα μας κλονίζεται από απειλές απώλειας εδαφικής ακεραιότητας, όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού μετανάστες και ομογενείς είμαστε συσπειρωμένοι, δίνοντας σαφές στίγμα, ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι κόκκινη γραμμή για όλους τους Έλληνες.
Η ΕΛΛΑΔΑ ειναι πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κατά δήλωσή της στηρίζει τους χειρισμούς ακεραιότητας των νοτίων συνόρων, και παράλληλα κατηγορεί την Τουρκία ως εισβολέα.
Σημειωτέων η Τουρκία δεν έχει εξασφαλίσει ούτε έναν σύμμαχο σε αυτή την πρόσφατη παράνομη οριοθέτηση με την Λιβύη.
Ως Έλληνες ομογενείς οικολόγοι του Πράσινου κινήματος, και υποστηρικτές του Ευρωπαϊκού πράσινου κινήματος, ζητούμε να σταματήσουν άμεσα οι έρευνες και οι εξορύξεις υδρογονανθράκων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, που εκτός των περιβαλλοντικών καταστροφών που θα προκαλέσουν, θα δημιουργήσουν και πιθανές συνθήκες αποσταθεροπποίησης.

Είναι επιτακτική ανάγκη η ανακήρυξη των ΑΟΖ , και η οριοθέτηση, με όλα τα γειτονικά κράτη: ΚΥΠΡΟΣ, ΑΙΓΥΠΤΟ, ΙΤΑΛΙΑ άμεσα με διμερείς συμφωνίες με τα συγκεκριμένα κράτη. Με αρωγό για την διασφάλιση των πεπραγμένων τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Δεν επικροτούμε την σύρραξη, αλλά στηρίζουμε με κάθε τρόπο το ελληνικό στράτευμα, που όπως έχει αποδείξει άπειρες φορές, έχει σαν ύψιστη προτεραιότητα την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

ΒΟΥΒΟΥΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Υπεύθυνος τομέα του
ΠΡΆΣΙΝΟΥ ΚΙΝΉΜΑΤΌΣ για την ομογένεια της Σκωτίας
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΉΣ
ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ