Μοντέλο Έξυπνης Πόλης, προωθεί ο Δήμος Κοζάνης

Καταλύματα και κατοικίες για αιτούντες άσυλο ζητεί το υπ. Προστασίας του Πολίτη
7 Οκτωβρίου 2019
180 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για αντιπλημμυρικά έργα
7 Οκτωβρίου 2019
Show all

Μοντέλο Έξυπνης Πόλης, προωθεί ο Δήμος Κοζάνης

Η εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδιασμού από τον Δήμο Κοζάνης για την προώθηση του μοντέλου της Έξυπνης Πόλης, και η δυναμική είσοδος του στην ψηφιακή εποχή, βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης της ομάδας εργασίας υπό τον δήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα αυτή την εβδομάδα.
Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πρωτοβάθμιας, της Δευτεροβάθμιας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του ΤΕΕ των στελεχών της μηχανοργάνωσης του Δήμου Κοζάνης, συζητήθηκαν ζητήματα και προτάσεις που αφορούν την πορεία του Δήμου στην ψηφιακή εποχή σε σύζευξη με τις τεχνολογίες πληροφορικής.
Ο κ. Μαλούτας δήλωσε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να αξιοποιήσει την παρουσία του ΠΔΜ και τεχνογνωσία που υπάρχει στην περιοχή προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία υφιστάμενων δομών αλλά και για τη δημιουργία νέων δικτύων παροχής υπηρεσιών με χρήση του διαδικτύου, με απώτερο στόχο την διευκόλυνση του δημότη σε ζητήματα καθημερινότητας και την καλύτερη εξυπηρέτηση αναγκών του (μετακινήσεις, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, επικοινωνία με υπηρεσίες του Δήμου κλπ).
Οι άξονες στους οποίους θα αναπτυχθεί ο σχεδιασμός είναι :
• Η αναβάθμιση της εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας του δήμου
• Η παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους πολίτες
• Ο εφοδιασμός των πολιτών με αυξημένες ψηφιακές δεξιότητες
• Οι πρωτοβουλίες στον τομέα της ρομποτικής και των ψηφιακών εφαρμογών που προβάλλουν και αναβαθμίζουν την εικόνα της πόλης