Ο Α. Ακρίβος στηρίζει τον Περιφερειάρχη στο θέμα των νέων δομών φιλοξενίας

Δημόσια παραδοχή της Περιφέρειας Κρήτης: Υπάρχουν κίνδυνοι από την εξόρυξη Υδρογονανθράκων
10 Ιανουαρίου 2020
Ο Γιαννούλης Χαλεπάς και η Κοιμωμένη του: “Δεν χαλάει”
13 Ιανουαρίου 2020
Show all

Ο Α. Ακρίβος στηρίζει τον Περιφερειάρχη στο θέμα των νέων δομών φιλοξενίας

Η “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” εμμένει στην θέση της για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Εννέα ολόκληρες ώρες κράτησαν οι πρόσφατες αλλεπάλληλες συσκέψεις, στις οποίες υπουργοί που εμπλέκονται με το προσφυγικό – μεταναστευτικό αντιμετώπισαν βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους περιοχών προσπαθώντας να εξασφαλίσουν την συναίνεσή τους για τη δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας ή την επέκταση εκείνων που ήδη υπάρχουν.
Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε αναλυτικά η πρόταση του υπουργείου για τις νέες δομές προσφύγων σε όλη την ηπειρωτική χώρα για να ανακουφιστούν τα νησιά. Ανάμεσά τους και η δομή στο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών, που σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό θα φιλοξενήσει 1.500 πρόσφυγες και θα πρέπει να είναι έτοιμη το επόμενο δίμηνο!


Η παράταξη “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” και ο επικεφαλής, περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Ακρίβος, είχε συνεχή ενημέρωση για τα όσα συνέβαιναν στην πολύωρη σύσκεψη και επανέλαβε την διατυπωμένη θέση της παράταξης για αναλογική φιλοξενία των προσφύγων – μεταναστών και συμπλήρωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εξαντλήσει τη φέρουσα ικανότητά της να φιλοξενήσει επιπλέον μετανάστες – πρόσφυγες, καθώς στην περιοχή υπάρχουν δύο μεγάλες δομές μεταναστών και προσφύγων και καμία σε ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα.
Παράλληλα, ο κ. Ακρίβος ενημερώθηκε ότι στη σύσκεψη επικράτησαν υψηλοί τόνοι με έντονες τις αντιδράσεις από την πλευρά των παραγόντων της Λάρισας, οι οποίες ανάγκασαν τους κυβερνώντες να αναφέρουν ότι το θέμα θα επανεξεταστεί.
Σε αυτό το πλαίσιο, η “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” στηρίζει τον Περιφερειάρχη, κ. Κώστα Αγοραστό και σε αυτό το θέμα, καθώς διαπιστώνει πως προσπαθεί με νηφαλιότητα να ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Τέλος, ο κ. Ακρίβος χαιρέτησε τις πρόσφατες αποφάσεις της Περιφερειακής Αρχής για μία σειρά από σημαντικά τεχνικά έργα που δρομολογούνται να πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, θυμίζοντας ότι πάντα θα πρέπει να εκτελούνται με βάση τις προβλεπόμενες περιβαλλοντικές μελέτες.