Ο Γ. Πατούλης από τη Σαγκάη: «Ύψιστη προτεραιότητα η προσέλκυση επενδύσεων»

Α. Χατζησαββίδης: “Επικαλούνται την τυπολατρία οι ηθικοί αυτουργοί των σκανδάλων στο δήμο μας”
4 Νοεμβρίου 2019
Θεσσαλία: Συντήρηση τριών γεφυρών που αποτελούν αρχιτεκτονικά μνημεία
5 Νοεμβρίου 2019
Show all

Ο Γ. Πατούλης από τη Σαγκάη: «Ύψιστη προτεραιότητα η προσέλκυση επενδύσεων»

«Οι σχέσεις των λαών Ελλάδας-Κίνας έχουν πολύ γερά θεμέλια και δεδομένη την πρόθεση να ισχυροποιήσουν τη συνεργασία τους, ενώ η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην εθνική ανάπτυξη», τόνισε, σε δηλώσεις του από τη Σαγκάη, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, αμέσως μετά τη συνάντηση της ελληνικής αποστολής -υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη- με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της επίσκεψης της ελληνικής αποστολής στην έδρα της Cosco στη Σαγκάη, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τη βούληση της Περιφέρειας Αττικής να στηρίξει έμπρακτα και αποτελεσματικά την ευόδωση των επενδυτικών σχεδίων στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας πως θα «συμβάλλουν στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση όλης της Αττικής» αλλά και στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας, που είναι κρίσιμο ζητούμενο για τη χώρα.
«Με γνώμονα τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών, αλλά και τον απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, θα στηρίξουμε κάθε επενδυτικό σχέδιο που θα ξαναβάλει την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης», ανέφερε μεταξύ άλλων. Επίσης, έκανε αναφορά στις διαχρονικά πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια Αττικής δρομολογεί συνέργειες με μητροπολιτικές Περιφέρειες της Κίνας, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Παρατήρησε πως «η Ελλάδα κάνει στροφή στις επενδυτικές πολιτικές και ενισχύει την εξωστρέφειά της, βγαίνοντας από την αφάνεια των τελευταίων ετών». Χαρακτήρισε «ύψιστη προτεραιότητα» τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την προσέλκυση επενδύσεων που θα φέρουν στη χώρα, ανάπτυξη, ευημερία αλλά και θέσεις εργασίας.
Τέλος, υπογράμμισε τη βούληση της Περιφέρειας να συμβάλει αποφασιστικά στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός φιλόξενου επενδυτικού περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι «θα εστιάσουμε στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για έργα και παρεμβάσεις, με αναπτυξιακό πρόσημο» και «θα διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εθνική ανάπτυξη, με στόχο να βελτιώσουμε τις ζωές των πολιτών και να φτιάξουμε μία καλύτερη χώρα για τις επόμενες γενιές».