Πράσινο Κίνημα: 50.000 πολίτες λέμε όχι στις εξορύξεις στην Ελλάδα

Προχωρά η δοκιμαστική λειτουργία της εγκατάστασης στο Γραμματικό
17 Οκτωβρίου 2019
Η Ρένα είναι οφ σάιντ
17 Οκτωβρίου 2019
Show all

Πράσινο Κίνημα: 50.000 πολίτες λέμε όχι στις εξορύξεις στην Ελλάδα

Στα χέρια του Πρωθυπουργού βρίσκονται 50.00 υπογραφές πολιτών που ζητούν να μην προχωρήσουν οι εξορύξεις υδρογονανθράκων στις ελληνικές θάλασσες.
Τις 50.000 υπογραφές πολιτών, μεταξύ των οποίων και των μελών και των φίλων του Πράσινου Κινήματος, παρέδωσε ο Διευθυντής της WWF Ελλάς.
Όπως έχει επισημάνει και παλαιότερα το Πράσινο Κίνημα τα σχέδια της κυβέρνησης και των πετρελαϊκών εταιρειών για εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου από το Βόρειο Ιόνιο μέχρι τα Νότια της Κρήτης εγκυμονούν πολλούς κινδύνους.
Οι κίνδυνοι αυτοί είναι από την εμφάνιση μίας πετρελαιοκηλίδας και η επανάληψη όλων όσων ζήσαμε στον Σαρωνικό αλλά και ακόμα τραγικότερες επιπτώσεις ελλοχεύουν από τη σεισμική δραστηριότητα στις σεισμογενείς περιοχές που θα γίνουν οι εξορύξεις.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι μοναδικές θάλασσες της χώρας μας, η αλιεία και ο τουρισμός κινδυνεύουν από την τεράστια “πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου” που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Επίσης, θαλάσσια πλάσματα, όπως τα δελφίνια και οι χελώνες Καρέτα – Καρέτα κινδυνεύουν ακόμα και με θάνατο ήδη από το στάδιο των σεισμικών ερευνών.

Κ. Καλογράνης: “Να σταματήσουμε τα σχέδια που υπάρχουν για τις εξορύξεις”
Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά: “Ένα Παγκόσμιο Κίνημα από τον Καναδά, την Γαλλία, της Ισπανία, την Πορτογαλία και τις ΗΠΑ δίνει καθημερινά μάχες και έχει κερδίσει πολλές από αυτές. Επίσης, σε όλο και περισσότερες χώρες απαγορεύονται οι νέες εξορύξεις. Ήρθε η ώρα και στη χώρα μας το κίνημά μας να γιγαντωθεί και να σταματήσουμε τα σχέδια που υπάρχουν για τις εξορύξεις. Ενώνουμε τις φωνές μας και γινόμαστε πιο δυνατοί και όλοι μαζί λέμε όχι στις εξορύξεις στην Ελλάδα.”