Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Ίλιον: Μετάβαση στην εποχή της εξοικονόμησης ενέργειας
12 Σεπτεμβρίου 2019
Συνάντηση δημάρχου Ιωαννιτών με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου- Δήλωση για τα LED
12 Σεπτεμβρίου 2019
Show all

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής με κεντρικό στόχο να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή της Αττικής, επισκέφθηκε χθες, την Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα . 
Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δήμητρα Νάνου Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Διευθυντές, Τμηματάρχες και εργαζόμενοι. 
Η κ. Νάνου αφού καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη επισήμανε ότι η παρουσία του στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του για να εισέλθουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας σε ένα νέο επίπεδο εξυπηρέτησης του πολίτη.
Εργαζόμενοι και Διοίκηση της περιφέρειας θα διαμορφώσουμε ένα μοντέλο διοίκησης με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη

Ο Περιφερειάρχης, αφού ενημερώθηκε από όλα τα υπηρεσιακά στελέχη για το εύρος των αρμοδιοτήτων τους, τα προβλήματα, τις ελλείψεις που υπάρχουν καθώς και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, επισήμανε ότι προτεραιότητα του ίδιου, αλλά και των συνεργατών του είναι ο πολίτης και η καλύτερη εξυπηρέτηση του από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.
Στην συνέχεια υπογράμμισε ότι μαζί με τους εργαζόμενους θα διαμορφωθεί ένα νέο μοντέλο διοίκησης στο οποίο οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα και αμεσότερα.
«Είναι ηθική μας υποχρέωση να εργαστούμε με ενότητα και διάθεση σύνθεσης για να δώσουμε λύσεις και να φέρουμε στην Αττική μας, την ανάπτυξη που της αξίζει. Το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας μπορεί και έχει τη δυνατότητα να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση. Οι πολίτες μας εξέλεξαν για να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αποτύχουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.
Κατά τη συζήτηση με τους Προϊσταμένους των υπηρεσιών της Περιφέρειας αναδείχθηκαν μείζονα προβλήματα που αφορούν στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, στη λειτουργία των υποδομών, στους υγειονομικούς ελέγχους, στις μετακινήσεις, στην εκπαίδευση και στην πολιτική προστασία. Αρκετές δυσλειτουργίες εντοπίζονται και σε επίπεδο κατανομής οργανικών θέσεων με συνέπεια να υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικότητες όπως είναι οι κτηνίατροι.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ενημερώθηκε για τα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή, ενώ κατά τη συζήτηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα που αφορούν στην έκδοση αδειών οδήγησης καθώς στην περιοχή του Νότιου τομέα υπάρχουν 14.000 αιτήσεις σε εκκρεμότητα. Ο Γ. Πατούλης ζήτησε από τις υπηρεσίες να προβούν άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου που έχει αποφασιστεί σε κεντρικό επίπεδο και με ομάδες εργασίας να δοθούν υπερωρίες για να διεκπεραιωθούν τα αιτήματα.  
Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε ειδική αναφορά και στο θέμα της διανομής προϊόντων μέσω ΤΕΒΑ. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τις υπηρεσίες να είναι σε ετοιμότητα καθώς οι μέχρι τώρα δείκτες απορροφητικότητας δεν είναι ικανοποιητικοί.


Οφείλουμε να βελτιώσουμε την αποδοτικότητα μας

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στα γραφεία της Περιφέρειας στο Νότιο Τομέα ο κ. Πατούλης είχε συνάντηση με το σύνολο των εργαζομένων. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του υπογράμμισε ότι «κοινός εχθρός της διοίκησης και των εργαζομένων είναι τα προβλήματα των πολιτών . Βούληση μου είναι να βρεθούν αποτελεσματικές λύσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση. Είμαι βέβαιος ότι θα αισθανθούμε όλοι μαζί υπερήφανοι για το έργο μας. Η πόρτα των Αντιπεριφερειαρχών και η δική μου θα είναι πάντα ανοιχτές για εσάς. Με σύνθεση και τη συνεργασία θα υλοποιήσουμε ένα ουσιαστικό έργο για τους πολίτες και για τα παιδιά μας. Στο πρόσωπό σας βλέπω συνεργάτες. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική ταυτότητα σας, αυτό που θέλω είναι συνεργάτες και συνοδοιπόρους στο κοινό όραμα της βελτίωσης της ποιότητας εξυπηρέτησης του πολίτη» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής.


Ο Γ. Πατούλης τόνισε ότι είναι στις βασικές προτεραιότητες του η ασφάλεια των πολιτών καθώς και η υλοποίηση παρεμβάσεων στον τομέα της πρόληψης της υγείας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Θεοδωρόπουλος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Μαίρη Βιδάλη Εντεταλμένη Σύμβουλος των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την απελευθέρωση του 1821 και των Ολυμπιακών αγώνων 2020, Γεωργία Αδαμοπούλου Εντεταλμένη Σύμβουλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Ηλίας Γρηγορίου  Εντεταλμένος Σύμβουλος Επενδύσεων Νότιου Τομέα (Ελληνικό και περιβάλλων χώρος).