Υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ορκίστηκε ο Δήμαρχος και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Αλίμου
10 Σεπτεμβρίου 2019
Στην Δυτική Αττική ο Γ. Πατούλης
10 Σεπτεμβρίου 2019

Υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης απέστειλε επιστολή σε όλες τις Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειακών Ενοτήτων, με την οποία τους ζητά να προβούν σε συστηματικούς και ενδελεχείς ελέγχους όλων των σχολικών συγκροτημάτων Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης και όλων των δημόσιων και ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών χωρικής αρμοδιότητάς τους.
Ειδικότερα όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή, οι συγκεκριμένοι έλεγχοι επιβάλλεται να περιλαμβάνουν:
i. την υγειονομική κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος ( αίθουσες διδασκαλίας, αύλειος χώρος, κοινόχρηστοι χώροι ),
ii. τους χώρους υγιεινής ( αποχωρητήρια – προθάλαμοι και συγκροτήματα νιπτήρων ),
iii. τα σχολικά κυλικεία και γενικά τους χώρους εστίασης που λειτουργούν εντός των σχολείων.
Επιπρόσθετα ο κ. Πατούλης ζητά από όλες τις Διευθύνσεις, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων στις σχολικές μονάδες, να τον ενημερώσουν αναλυτικά, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, για τα αποτελέσματα τους.
Σε μήνυμα του επισημαίνει τα εξής: «Η προστασία της υγείας των παιδιών μας και η διασφάλιση ότι οι σχολικές μονάδες πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές για τη φιλοξενία των μαθητών, είναι ύψιστη προτεραιότητά μας. Ζήτησα από τις αρμόδιες Διευθύνσεις όλων των περιφερειακών ενοτήτων να προβούν σε ενδελεχείς ελέγχους και να με ενημερώσουν άμεσα για τα αποτελέσματα, προκειμένου να δούμε που και αν χρειάζονται παρεμβάσεις. Στόχος μας είναι τη νέα σχολική χρονιά όλες οι σχολικές μονάδες της Αττικής να είναι κατάλληλες και ασφαλείς για τα παιδιά μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *