Άρτα: Αντισηπτικά από τον Δήμο σε σχολεία για την προστασία των μαθητών από τον ιό της γρίπης

Δήμοι και περιφέρειες θα επιχορηγούν Αστυνομία και Πυροσβεστική – Ρύθμιση στο ν/σχ περί Πολιτικής Προστασίας
28 Ιανουαρίου 2020
Νέο Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον: Τι θα περιλαμβάνει -Πώς θα γίνεται η χρηματοδότηση
28 Ιανουαρίου 2020
Show all

Άρτα: Αντισηπτικά από τον Δήμο σε σχολεία για την προστασία των μαθητών από τον ιό της γρίπης

Στην προμήθεια και τοποθέτηση αντισηπτικών σε όλα στα σχολεία της περιοχής, προχωρά ο Δήμος Αρταίων, με σκοπό την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών.

Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου, έχει στόχο τον περιορισμό της μετάδοσης λοιμώξεων εντός των σχολικών χώρων, αλλά και την ευρύτερη αναβάθμιση των συνθηκών υγιεινής στα σχολεία. Η προμήθεια των αντισηπτικών θα πραγματοποιηθεί με δαπάνη του Δήμου Αρταίων. Η τοποθέτηση των αντισηπτικών (τζελ) θα πραγματοποιείται σε ευκρινή σημεία σε κάθε σχολική αίθουσα προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία των μαθητών αλλά και στην προληπτική αντιμετώπιση της γρίπης.

Ο Δήμος Αρταίων απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Λεωνίδα Γκόρο, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννη Γεωργογιάννη και τον Πρόεδρο του Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π, Σωτήρη Χρηστούλη με την οποία τους ενημερώνει για την ενέργεια του Δήμου Αρταίων και ότι η προμήθεια των αντισηπτικών θα γίνεται από τους Διευθυντές των σχολείων, από τα καταστήματα που συνεργάζεται το κάθε σχολείο.

«Σε μια περίοδο όπου οι ιώσεις και ιδιαίτερα η εποχική γρίπη βρίσκονται σε έξαρση, ενισχύουμε τα μέτρα πρόληψης, για να προστατέψουμε τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου μας. Η χρήση κατάλληλων αντισηπτικών διαλυμάτων έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να αποτρέψει τη μετάδοση λοιμώξεων, σε συνδυασμό με τη σωστή καθαριότητα των χώρων, αλλά και την τήρηση των μέτρων ατομικής προφύλαξης που συστήνουν οι αρμόδιες αρχές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Δημήτρης Τσιρογιάννης.