Ένωση Περιφερειών: Η μεγάλη νίκη της φετινής ψηφοφορίας ήταν η σύμπραξη των υποψηφίων

Πράσινο Κίνημα: Και επιστημονική επιβεβαίωση για τους κινδύνους των εξορύξεων
2 Δεκεμβρίου 2019
Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα: Επενδύσεις 43,8 δις έως το 2030
2 Δεκεμβρίου 2019
Show all

Ένωση Περιφερειών: Η μεγάλη νίκη της φετινής ψηφοφορίας ήταν η σύμπραξη των υποψηφίων

Τα πρωτεία με ευρύτατη πλειοψηφία έλαβε ο κος Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο μεγάλος όμως νικητής της μέρας εκείνης είναι οι βιώσιμες πρακτικές στο σχεδιασμό των Περιφερειών.

Όλοι οι ομιλητές και υποψήφιοι της φετινής ψηφοφορίας στάθηκαν στις πράσινες και βιώσιμες πρακτικές για τη βελτίωση της ζωής των πόλεων και των κατοίκων τους καθώς και της ανάπτυξης βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών. Στο επίκεντρο ήταν η ελληνική επιχειρηματικότητα, η συλλογή και διαλογή των απορριμμάτων, η διαχείριση των πόρων των περιοχών καθώς και η επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει κάθε περιφέρεια, ιδιαίτερα εκείνες που βρίσκονται στα σύνορα της χώρας μας.

Στη ψηφοφορία παρευρέθηκαν πολλοί επαγγελματίες του δημοσιογραφικού χώρου, ενώ παράλληλα όλα τα στιγμιότυπα των ομιλιών και της ψηφοφορίας προβάλλονταν με live streaming.

Σημαντικές προσωπικότητες της περιφέρειας στάθηκαν και μίλησαν τόσο για τον ρόλο τους στις επόμενες δράσεις της περιφέρειας, όσο και για τη διάθεση συνεργασίας μεταξύ τους, παραμερίζοντας οποιεσδήποτε διαφορές. Αρχή και όραμα όλων είναι η παραγωγή έργου και δημιουργία πράσινων και βιώσιμων Περιφερειών.

Ο κος Πατούλης στον πρόλογο του στη γενική συνέλευση για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της Περιφέρειας, αναφέρθηκε σε μια νέα αφετηρία, νέα δημιουργική πορεία για τον θεσμό αλλά και την πατρίδα μας. Όπως δήλωσε πρέπει να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας του κράτους και της αυτοδιοίκησης. Βιώσιμη ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, θα είναι τα αξιακό σύστημα πάνω στο οποίο θα δομηθεί το όλο οικοδόμημα. Νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα ορίζουν τα όρια των αρμοδιοτήτων και η περιφέρεια θα είναι εκεί με προτάσεις, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να προάγει την μεταρρύθμιση, η οποία θα έχει ως στόχο το κοινό καλό των πολιτών, αλλά και των Δήμων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, ο κος Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε σε όλους τους υποψήφιους αλλά και στα μέλη της αυτοδιοίκησης, αναφέροντας πως στο πρόγραμμα αλλά και στις επόμενες πράξεις η κυβέρνηση θα ενισχύσει τον ρόλο της περιφέρειας και της αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας δε, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη για όλους, κοινωνική συνοχή και ασφάλεια χωρίς δυνατή αυτοδιοίκηση. Η αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος όπου λύνονται προβλήματα και δεν καθορίζεται από τις διαφορετικές πολιτικές απόψεις των μελών της, αλλά από τις λύσεις για την ανάπτυξη της πόλης και την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.

Ο κος Κώστας Αγοραστός, πρώην πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. , επισήμανε ότι αναμένουμε με προσμονή την μετεξέλιξη της αποκεντρωμένης διοίκησης, όπως επίσης σύντομα να απελευθερωθεί η “δημιουργικότητα” στην τοπική αυτοδιοίκηση και να δημιουργηθούν τα μέσα, ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία με σκοπό την εξυπηρέτηση του πολίτη και την επίλυση μικρότερων αλλά και μεγαλύτερων προβλημάτων της πόλης.

Ο κος Σγουρός, επίτιμος πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. τόνισε πως το έργο του δεν έχει τελειώσει και θα βρίσκεται παρόν και θα πιέζει για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Επισήμανε πως όσο τα κόμματα είναι έξω από την αυτοδιοίκηση θα πηγαίνουμε καλά.

Για όσους δεν μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν live μπορείτε να το δείτε εδώ (Οι ομιλίες ξεκινούν στο 02:07:52)

Συνολικά ψήφισαν 23 μέλη της ΕΝΠΕ και ο κ. Τζιτζικώστας εξελέγη με ευρύτατη πλειοψηφία, λαμβάνοντας 22 θετικές ψήφους, ενώ υπήρξε κι ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Το νέο ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Α΄ αντιπροέδρος, ο Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής με 20 ψήφους
Β΄ αντιπρόεδρος, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, περιφερειάρχης Ηπείρου με 22 ψήφους,
Γενικού γραμματέας, ο Ιωάννης Γιώργος, αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής με 21 ψήφους,
Ταμίας, ο Χρήστος Μιχαλάκης, αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων με 22 ψήφους.

Μέλη εξελέγησαν οι:
Γεώργιος Κασαπίδης, περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με 22 ψήφους
Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης με 20 ψήφους
Ρόδη Κράτσα, περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με 20 ψήφους
Χρήστος Μέτιος, περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με 20 ψήφους.

Πως σχολιάζουν οι νέες επιχειρήσεις τα αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών.

Η Tuk Tuk Hellas, αποκλειστικός διανομέας των ηλεκτρικών οχημάτων eTuks, παρευρέθηκε στη διαδικασία. Η εκπρόσωπος της εταιρείας, η κα Κωνσταντίνα Γεωργιάδου, Marketing Manager της Tuk Tuk Hellas στη συνέντευξη που μας έδωσε μας μετέφερε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις αναμένουν να δουν τις νέες προτάσεις και τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Ως μια εταιρεία στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης, ενισχύουμε νέες προτάσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσα από πράσινες πρακτικές ώστε να μπορεί να δημιουργήσει βιώσιμες επιχειρήσεις με κέρδος για τον πολίτη αλλά και την πόλη.