Βραβείο για την οικονομική Διαχείριση στον Δήμο Καλλιθέας

Αντιπλημμυρικά στη Ραφήνα: 104 εκ. ευρώ για να “πνίξουν” την περιοχή στο τσιμέντο
8 Νοεμβρίου 2019
Εκλογές ΠΕΔΑ: Μεγάλος νικητής ο Γ. Μαρκόπουλος (Τα αποτελέσματα)
10 Νοεμβρίου 2019
Show all

Βραβείο για την οικονομική Διαχείριση στον Δήμο Καλλιθέας

«Για τις Πρότυπες Διαδικασίες Εκκαθάρισης Δαπανών»

Ο Δήμος Καλλιθέας βραβεύθηκε «Για τις Πρότυπες Διαδικασίες Εκκαθάρισης Δαπανών», στο πλαίσιο του Συνεδρίου για την Χρηματοοικονομική Διοίκηση και Διαχείριση στους Ο.Τ.Α., που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο στις 1 και 2 Νοεμβρίου. Το συνέδριο είχε κύριους διοργανωτές την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» και το Δήμο Ναυπακτίας. Στόχος του συνεδρίου ήταν η ενημέρωση, πληροφόρηση, όπως και η παροχή και μεταφορά τεχνογνωσίας σε αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα θέματα διοίκησης Και διαχείρισης των οικονομικών από τις υπηρεσίες των ΟΤΑ.
Το συνέδριο, στο οποίο παρευρέθηκαν πλήθος αιρετοί και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, άνοιξε με ομιλία του ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος πήρε το λόγο αμέσως μετά τον οικοδεσπότη – δήμαρχο Ναυπακτίων Βασίλειο Γκίζα. Ο κ. Κάρναβος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα ζητήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση και στην προσπάθειά της για ένα σύγχρονο τρόπο άσκησης της δημόσιας εξουσίας.
Όσον αφορά την βράβευση του Δήμου Καλλιθέας, ο Δήμαρχος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η διάκριση αυτή είναι πολύ σημαντική και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας. Ευχαριστούμε τις υπηρεσίες του Δήμου μας για την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν, για την καλύτερη και πιο διαφανή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου μας».
Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καλλιθέας, κ. Νίκος Νικολακόπουλος, στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στο Τραπεζικό τοπίο, μετά από το κύμα συγχωνεύσεων και ανακεφαλοποιήσεων και στις διαδικασίες και τις μεθόδους επιλογής για δανειοδοτήσεις και άλλες υπηρεσίες Χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Στο συνέδριο συμμετείχε επίσης από πλευράς του Δήμου Καλλιθέας και ομάδα υπηρεσιακών παραγόντων με επικεφαλής την οικονομική διευθύντρια κ. Γιαννέτα η οποία ανέλυσε την πρότυπη διαδικασία εκκαθάρισής δαπανών, που έχει θεσπίσει ο Δήμος Καλλιθέας, για την οποία ο Δήμος βραβεύτηκε μεταξύ άλλων 9 Δήμων.