Η δημοσιονομική ώθηση της κυβέρνησης θα είναι το κλειδί για την αποφυγή οικονομικής ύφεσης, εν μέσω και μετά την πανδημία

Υγειονομικό υλικό παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας στο «Θεαγένειο»
23 Απριλίου 2020
Συνεχίζεται το … κρυφτό της ντροπής στην Λευκάδα – Καταγγελία της παράταξης “Όλοι για τη Λευκάδα”
23 Απριλίου 2020
Show all

Η δημοσιονομική ώθηση της κυβέρνησης θα είναι το κλειδί για την αποφυγή οικονομικής ύφεσης, εν μέσω και μετά την πανδημία

Ορισμένες εταιρείες έχουν δει τα επιχειρηματικά σχέδια να πηγαίνουν στραβά ή να έχουν σταματήσει τις προμήθειες, αναγκάζοντάς τις επικίνδυνα να κινηθούν κοντά στην πτώχευση.

Είναι σημαντικό να προσφερθεί άφθονη υποστήριξη νωρίς κυρίως στις μικρές έως και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις σε επίπεδο γειτονιάς, καθώς και για αυτοαπασχολούμενους εργαζόμενους που επηρεάζονται από το νέο κοροναϊό.

Για τις πολύ μικρές εταιρείες και τους αυτοαπασχολούμενους που σημειώνουν πτώση τζίρου και πρέπει να δανειστούν από τράπεζα, η κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει τους τόκους για τα δάνεια. Είναι ζημία που δεν προκλήθηκε από την ραχοκοκαλιά της οικονομίας όπως είναι οι επιχειρήσεις που είπα παραπάνω.
Άρα η κυβέρνηση με κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη θα πρέπει να φροντίσει να μην κλείσει ΚΑΝΈΝΑ μαγαζί, ΚΑΜΙΑ επιχείρηση.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι να στηριχθούν και οι γονείς στις πολύτεκνες , και στις μονογονεϊκές οικογένειες που δοκιμάζονται αυτές τις μέρες, με κάθε τρόπο όπως έξτρα εισόδημα, συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκπτώσεις πραγματικές σε φόρους και λογαριασμούς κρατικών φορέων ( φως, νερό, τηλέφωνο, κλπ), και απαλλαγή κάθε είδους δανείων.
Κλείνοντας θα επισημάνω ότι: είναι τεράστια ευκαιρία να δημιουργηθεί μια εποικοδομητική ενημέρωση για την οικολογία και τα ωφελη που απορρέουν , που ούτως ή αλλιώς τα επόμενα χρόνια η χώρα μας θα πρέπει να συγκλίνει προς αυτή την κατεύθυνση.
Θα πρότεινα να ενσωματωθούν μαθήματα στην σχολική ηλεκτρονική πλατφόρμα που να αφορουν τον κλαδο της οικολογίας.
Ας μάθουμε όλοι λοιπόν τα ωφελη και τις βασικές έννοιες όπως ανακύκλωση, κυκλική οικονομία διαχείριση υδάτων κλπ.

Βουβουδάκης Κώστας
Υπεύθυνος για την ομογένεια της Σκωτίας του Πράσινου Κινήματος.