Θεσσαλονίκη: Μεταγραφή Ζέρβα από Νοτοπούλου

Θεσπίζεται Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής για πιστοποίηση γνώσης Η/Υ
14 Ιανουαρίου 2020
Ευχαριστίες δημάρχου Σαλαμίνας για τη συνδρομή της Περιφ. Αττικής στο κλείσιμο παράνομης χωματερής
14 Ιανουαρίου 2020
Show all

Θεσσαλονίκη: Μεταγραφή Ζέρβα από Νοτοπούλου

Πρόκειται για την πανεπιστημιακό Δήμητρα Αλεξίου-Στυλιάδη η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε πρόσφατα από την δημοτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Θεσσαλονίκης
Ενάμιση μήνα μετά την ανεξαρτητοποίηση από την δημοτική ομάδα «Θεσαλονίκη Μαζί» της Κατερίνα Νοτοπούλου, η Δήμητρα Αλεξίου-Στυλιάδη αναμένεται να αλλάξει στρατόπεδο και να αξιοποιηθεί από τη διοίκηση Ζέρβα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναμένεται να ορίσει την δημοτική σύμβουλο η οποία προέρχεται από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ως εντεταλμένη σύμβουλο υπεύθυνη για τη διασύνδεση του πανεπιστημίου με την πόλη αλλά και υπεύθυνη για ευρωπαϊκά προγράμματα και εργαλεία τα οποία θα μπορεί να αξιοποιήσει η διοίκηση. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν μετά την επιστροφή του δημάρχου Θεσσαλονίκης από την τριήμερη επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον δήμαρχο της Πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου το προσεχές Σάββατο. Η κ. Δήμητρα Αλεξίου-Στυλιάδη είναι πολιτικός μηχανικός και Πανεπιστημιακός και όλο το προηγούμενο διάστημα μετά την ανεξαρτητοποίησή της στήριξε αρκετές αποφάσεις της διοίκησης Ζέρβα. Πρόκειται για το δεύτερο στέλεχος που προέρχεται από την παράταξη Νοτοπούλου και αξιοποιεί ο δήμαρχο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Είχε προηγηθεί ο ορισμός- με την σύμφωνη γνώμη και της κ. Νοτοπούλου- της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Αρβανιτίδου η οποία ειδικεύεται στον τομέα των αδέσποτων ζώων και εκτελεί χρέη εντεταλμένης συμβούλου στον συγκεκριμένο τομέα.

Αλλαγές στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης
Αντιδήμαρχος ορκίστηκε ξανά την Τρίτη (14.1) ο Γιώργος Αβαρλής μετά την απόφασή του να παραιτηθεί από την πάγια αντιμισθία που ορίζει ο νόμος για τους αντιδημάρχους. Ο κ. Αβαρλής διατηρεί το χαρτοφυλάκιο και τις αρμοδιότητες που είχε και το προηγούμενο διάστημα ως αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης χωρίς απολαβές ενώ αναλαμβάνει και πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ.

Στις αλλαγές Ζέρβα στο σχήμα διοίκησης εντάσσεται και η αναβάθμιση Ζεϊμπέκη. Ο κ. Ζεϊμπέκης από εντεταλμένος σύμβουλος αναλαμβάνει αντιδήμαρχος καθαριότητας, ένα τομέα τον οποίο επόπτευε και το προηγούμενο διάστημα. Την ίδια ώρα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας αναλαμβάνει και το χαρτοφυλάκιο της Βιώσιμης Κινητικότητας, το οποίο χειρίζονταν ο αντιδήμαρχος Σωκράτης Δημητριάδης. Σύμφωνα με την απόφαση δημάρχου, ο κ. Δημητριάδης θα είναι στο εξής αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται ότι ο δρόμος για τον ορισμό νέων αντιδημάρχων άνοιξε μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο στο άρθρο 47 προέβλεπε τη δυνατότητα αύξησης του αριθμού των αντιδημάρχων κατά 1/3, υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι άμισθοι. Μετά κα τις τελευταίες αλλαγές ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει τη δυνατότητα να ορίσει άλλους δύο άμισθους αντιδημάρχους.