ΚΕΔΕ: Νίκη ΝΔ με 63,6%-Νέος πρόεδρος ο Δ. Παπαστεργίου-Ποιοι εκλέγονται στο ΔΣ

Πράσινο Κίνημα: Την Παρασκευή συντονιζόμαστε με το “πράσινο” διεθνές μαθητικό κίνημα
27 Νοεμβρίου 2019
Σταματά ο “ΦιλόΔημος”, στον αέρα τα ενταγμένα έργα αν δεν ενταχθούν στο ΕΣΠΑ
29 Νοεμβρίου 2019
Show all

ΚΕΔΕ: Νίκη ΝΔ με 63,6%-Νέος πρόεδρος ο Δ. Παπαστεργίου-Ποιοι εκλέγονται στο ΔΣ

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου αναμένεται να εκλεγεί νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας από την παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» που απέσπασε την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο κατά τις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας.
Ο δήμαρχος Τρικκαίων επικράτησε του Λάζαρου Κυρίζογλου, δημάρχου Αμπελοκήπων -Μενεμένης, που επίσης διεκδικούσε τη θέση του προέδρου. Βάσει ωστόσο όσων έχουν συμφωνηθεί και δημοσιοποιηθεί, ο κ. Παπαστεργίου θα προταθεί από την πλειοψηφούσα παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για πρόεδρος, στην ειδική συνεδρίαση του σώματος, το οποίο αναμένεται να συγκληθεί άμεσα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Συμμετείχαν συνολικά έξι αυτοδιοικητικές παρατάξεις.
Σε σύνολο 528 εγγεγραμμένων ψήφισαν 511 αιρετοί.
Έγκυρα ψηφοδέλτια 510, άκυρα 1, λευκά 0.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Έλαβαν:
Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι 325 ψήφους και 19 έδρες
Αυτοδιοικητικό Κίνημα 91 ψήφους και 6 έδρες
Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία 45 ψήφους και 3 έδρες
Νέα Αυτοδιοίκηση 33 ψήφους και 2 έδρες
Λαϊκή Συσπείρωση 10 ψήφους
Συντονισμός Αιρετών 6 ψήφους
Σημειώνεται ότι την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδικαίως ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης.

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε:
« Διεξήχθη ένας σκληρός αλλά δίκαιος προεκλογικός αγώνας, καθώς και μια υποδειγματική εκλογική διαδικασία.
Η Αυτοδιοίκηση έδειξε ξεκάθαρα ότι θέλει να περάσει στην επόμενη ημέρα.
Μια ημέρα, κατά την οποία θα κυριαρχεί
– η ενασχόληση με τα προβλήματα υποστελέχωσης των Δήμων,
– αλλά και με τα προβλήματα που προέκυψαν από τον εκλογικό νόμο.
Μία ημέρα, κατά την οποία θα θέσουμε σε νέα βάση,
– τη θέση της Αυτοδιοίκησης ως προς την αποκέντρωση του κράτους,
– με περισσότερες και πιο άμεσες υπηρεσίες για τον πολίτη.
Μια ημέρα, κατά την οποία,
– εκτός από την αυτονόητη εμπλοκή μας με την καθημερινότητα,
– θα ασχοληθούμε και με μεγαλύτερης βαρύτητας ζητήματα: η άμεση πρόσβαση σε αναπτυξιακά προγράμματα για τους Δήμους, είναι προτεραιότητα για την ουσιαστική πρόοδο κάθε περιοχής».

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΚΕΔΕ, συνολικά ψήφισαν 511 σε σύνολο εγγεγραμμένων 528 και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 510. Οι ψήφοι που έλαβαν και οι έδρες κάθε παράταξης για το νέο 31μελές Δ.Σ. είναι οι εξής: «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» 325 ψήφοι και 19 έδρες,

«Αυτοδιοικητικό Κίνημα» 91 ψήφοι και 6 έδρες,

« Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» 45 ψήφοι και 3 έδρες

«Νέα Αυτοδιοίκηση» 33 ψήφοι και 2 έδρες ενώ δεν εξέλεξαν εκπρόσωπο στο Δ.Σ. η «Λαϊκή Συσπείρωση» που έλαβε 10 ψήφους και η παράταξη «Συντονισμός Αιρετών» που πήρε 6 ψήφους.

Στο νέο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης καταλαμβάνει αυτοδικαίως την 31 έδρα στο ΔΣ, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των εδρών της παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» στις 20.

Λ. Κυρίζογλου: Εύχομαι στον συνάδελφο Δημήτρη Παπαστεργίου και στο νέο Διοικητικό μας Συμβούλιο να πετύχουν στο έργο τους

Ο Λ. Κυρίζογλου με σημερινή δήλωσή του ευχήθηκε στον Δημήτρη Παπαστεργίου και στο νέο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ να πετύχουν στο έργο τους και να ανταποκριθούν στις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα ο κ.Κυρίζογλου αναφέρει:

Σε όλη μου τη διαδρομή υπηρετώ με καθαρότητα, διαχρονική αξιοπιστία, συνέπεια και αφοσίωση την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό εκτιμούν και επιβραβεύουν οι συμπολίτες μου που επί πέντε (5) τετραετίες που με εμπιστεύονται με την ψήφο τους. Σήμερα η αυτοδιοικητική μας παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» πέτυχε μια μεγάλη νίκη και χαίρομαι που συνέβαλα σε αυτή, γιατί για άλλη μια φορά έβαλα μπροστά το «εμείς» αντί του «εγώ». Μολονότι οι δεσμεύσεις περί ουδετερότητας και απουσίας κυβερνητικών και κομματικών παρεμβάσεων δεν τηρήθηκαν, εγώ θα επιμείνω, κόντρα στα «νέα ήθη», να τηρώ τις υποσχέσεις μου και θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της κάλπης. Εύχομαι στον συνάδελφο Δημήτρη Παπαστεργίου και στο νέο Διοικητικό μας Συμβούλιο να πετύχουν στο έργο τους και να ανταποκριθούν στις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή, διεκδικητική και αποτελεσματική Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό απαιτούν οι συνάδελφοι αυτοδιοικητικοί και οι πολίτες και από αυτό κρινόμαστε. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μου από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι αγνά, χωρίς ιδιοτέλεια, άντεξαν στις πιέσεις και στήριξαν την υποψηφιότητα μου.

Ο απελθών πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νυν περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, χαρακτήρισε «μεγάλη νίκη της Αυτοδιοίκησης» την επικράτηση της αυτοδιοικητικής παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι».