Κ. Ζέρβας: «Η καθαριότητα σταμάτησε να είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στην πόλη»

Στο έργο “Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας” του προγράμματος Active citizens fund ο Δήμος Ρόδου
30 Ιουνίου 2020
Νέο πρόγραμμα εκμάθησης αστικής ποδηλασίας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού
30 Ιουνίου 2020
Show all

Κ. Ζέρβας: «Η καθαριότητα σταμάτησε να είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στην πόλη»

Τον ανακαινισμένο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή του Φοίνικα επιθεώρησε το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και σε δηλώσεις του τόνισε πως «μέσα σε δέκα μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης, η καθαριότητα έπαψε να αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα της πόλης».
«Αυτό συνέβη γιατί έγινε πολλή δουλειά», εξήγησε ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας πως πέρα από από τις εργασίες στο ΣΜΑ, τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και η τοποθέτηση των υπόγειων κάδων στο ιστορικό – εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.
«Η μία πρέσα έγιναν τέσσερις που λειτουργούν 365 μέρες τον χρόνο. Διορθώθηκε η γεφυροπλάστιγγα, επιδιορθώσαμε πολλά κοντέινερ και είμαστε σε θέση να πλένουμε τα απορριμματοφόρα. Ο βιολογικός καθαρισμός λειτουργεί. Βρίσκουμε ένα σύγχρονο ΣΜΑ, απόλυτα λειτουργικό όχι μόνο για τον δήμο Θεσσαλονίκης αλλά για το συνολικό σχεδιασμό του ΦΟΔΣΑ, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί και όμορους δήμους», είπε χαρακτηριστικά.
Επιδίωξη του δημάρχου, στο τέλος της τετραετίας, είναι η Θεσσαλονίκη να βρίσκεται στο επίπεδο μιας ευρωπαϊκής πόλης όσον αφορά την καθαριότητα. «Συνεχίζουμε με την ανανέωση του εξοπλισμού και με την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων, που πιστεύω ότι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν, ώστε η καθαριότητα με τη βελτίωση της ανακύκλωσης, τα πράσινα σημεία και τους καφέ κάδους να βρίσκεται -στο τέλος αυτής της θητείας- στο επίπεδο που πρέπει να έχει μια ευρωπαϊκή πόλη και όχι μια πόλη που “ πνίγεται” στα σκουπίδια», συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς για την κριτική που άσκησε ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Θανάσης Παππάς ότι ο ΣΜΑ ανακαινίστηκε από τη διοίκηση Μπουτάρη και πως η νέα διοίκηση το εγκαινιάζει για δικό της έργο ο κ. Ζέρβας απάντησε: «Όλοι ξέρουν τι γινόταν στο παρελθόν και πλέον όλοι κοιτάνε στο μέλλον».
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Νίκος Ζεϊμπέκης δήλωσε πως «σκοπός μας είναι η καθαριότητα να είναι η πρώτη υπηρεσία. Το σκουπίδι δεν κοιμάται και έτσι λειτουργεί και η υπηρεσία μας».
Ο κ. Ζέρβας επισκέφτηκε το ΣΜΑ συνοδευόμενος από στελέχη της διοίκησης.