Νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για τις προσλήψεις στους δήμους

Στις 28 Νοεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ
21 Νοεμβρίου 2019
Κ. Μητσοτάκης: Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα, αλλά και μια ευκαιρία
22 Νοεμβρίου 2019
Show all

Νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για τις προσλήψεις στους δήμους

Ειδικές οδηγίες αναφορικά με τα αιτήματα που καταχωρούνται από τους Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ειδική εφαρμογή που αναπτύχθηκε για την υλοποίηση του ετήσιου προγραμματισμού ποσλήψεων τακτικού προσωπικού έτους 2020 δίνει το υπουργείο Εσωτερικών με νεώτερη εγκύκλιό του.

Στην εγκύκλιο αποτυπώνονται ποιοι είναι οι φορείς των ΟΤΑ που καλούνται να καταχωρήσουν αίτημα προσλήψεων, διευκρινίζοντας πως “εννοείται ότι αίτημα υποβάλλεται, εφόσον υπάρχει ανάγκη προσλήψεων για το έτος 2020 και πληρούνται και οι λοιπές προϋποθέσεις (υφίστανται κενές θέσεις προς κάλυψη σύμφωνα τον ΟΕΥ / Κανονισμό του Φορέα, όπως ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος και έχουν εξασφαλισθεί οι αναγκαίες πιστώσεις)”.

Επισημαίνεται ακόμη ότι τα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ που επιθυμούν να υποβληθεί αίτημα προγραμματισμού προσλήψεων για το 2020, θα πρέπει να προβούν άμεσα σε ενέργειες σύμφωνα με την Εγκύκλιο, καθώς η υποβολή των αιτημάτων από τους Δήμους/Περιφέρειες θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως και τις 26 Νοεμβρίου 2019, οπότε και θα είναι δυνατή η είσοδος στην εφαρμογή. Μετά το πέρας της προθεσμίας αυτής, δεν θα είναι δυνατή πλέον η υποβολή αιτημάτων στην ειδική εφαρμογή.

Τέλος το υπουργείο Εσωτερικών επαναλαμβάνει το αίτημά του για συνετή και ρεαλιστική εκτίμηση των αναγκών από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε τακτικό προσωπικό, με βάση τις άμεσες προτεραιότητές τους, τις εκτιμώμενες αποχωρήσεις και τις επείγουσες ανάγκες, στο πλαίσιο τήρησης των δημοσιονομικών δεσμεύσεων και ιδίως του λόγου 1 αποχώρηση / 1 πρόσληψη.