Ξεκίνησαν ο εκλογές στην ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας

Τι έβγαλε η κάλπη στις εκλογές της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου
8 Νοεμβρίου 2019
Την Κυριακή οι εκλογές στην ΠΕΔ Ηπείρου
8 Νοεμβρίου 2019
Show all

Ξεκίνησαν ο εκλογές στην ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας

Γενική Συνέλευση έχεις συγκαλέσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης (25μελές Διοικητικό Συμβούλιο και Εποπτικό Συμβούλιο) της περιόδου 2019 – 2023.
Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11.00 π.μ στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ως ο Δήμαρχος της έδρας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης έχει αποστείλει σχετική πρόσκληση στα 200 μέλη της.
Αυτά είναι οι 38 Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας και 162 Δημοτικοί Σύμβουλοι που ορίστηκαν από τα κατά τόπους Δημοτικά Συμβούλια.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ-ΚΜ για την εκλογή των νέων οργάνων διοίκησης, τα μέλη της θα εκλέξουν και τους εκπροσώπους για τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που θα γίνει το επόμενο διάστημα στη Αθήνα.
Ο προσκείμενος στη ΝΔ συνδυασμός με επικεφαλής τον επί 6 συνεχείς θητείες
δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και με την επωνυμία “Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί ΠΕΚ/ΚΜ – Ιγνάτιος Καϊτεζίδης” έχει συγκροτήσει το πολυπληθέστερο ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 25 άτομα. Εξ αυτών 15 είναι δήμαρχοι και 10 δημοτικοί σύμβουλοι. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου δεν συμμετέχουν καθώς θα είναι υποψήφιοι για την ΚΕΔΕ.
Στο ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για την εκλογή μελών στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ μετέχουν συνολικά 28 δημοτικοί σύμβουλοι, ορισμένοι εκ των οποίων συμμετέχουν και στο πρώτο ψηφοδέλτιο για την ΠΕΔΚΜ.
Υποψήφιοι δήμαρχοι για το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ-ΚΜ είναι:
ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ – ΚΑΪΤΕΖΙΔΗΣ
ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ – ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ – ΒΑΛΙΑΝΟΣ
ΕΔΕΣΣΑΣ – ΓΙΑΝΝΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ – ΓΚΥΡΙΝΗΣ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ – ΔΑΡΔΑΜΑΝΕΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ – ΔΕΜΟΥΡΤΖΙΔΗΣ
ΣΙΝΤΙΚΗΣ – ΔΟΜΟΥΧΤΣΙΔΗΣ
ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ – ΚΑΡΡΑΣ
ΚΙΛΚΙΣ – ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ – ΜΑΝΔΑΛΙΑΝΟΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ – ΝΟΤΑΣ
ΛΑΓΚΑΔΑ – ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΤΣΑΚΙΡΗΣ
ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ – ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ

Οι αυτοδιοικητικοί του Κίν. Αλ. έχουν συγκροτήσει τον συνδυασμό Αυτοδιοικητικό Κίνημα Κεντρικής Μακεδονίας στο ψηφοδέλτιο του οποίου μετέχουν 4 δήμαρχοι και 13 δημοτικοί σύμβουλοι.
Είναι οι Δήμαρχοι:
ΒΟΡΓΙΑΤΖΙΔΗΣ – ΒΕΡΟΙΑΣ
ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ Π ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΣΥΚΕΩΝ
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ – ΗΡΑΚΕΛΙΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΛΥΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιοικητικοί έχουν συγκροτήσει τον συνδυασμό Προοδευτική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία χωρίς την συμμετοχή Δημάρχου αλλά με 11 δημοτικούς συμβούλους.

Τέλος η Λαϊκή Συσπείρωση η οποία υποστηρίζεται από το ΚΚΕ κατεβάζει συνδυασμό μόνον για την εκλογή εκπροσώπων στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ.