Πέρασε κατά πλειοψηφία το ν/σ του ΥΠΕΣ για τη στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ

59.600 δηλώσεις σε 5 ημέρες για 1,6 εκ. αδήλωτα τετραγωνικά ακινήτων
6 Μαρτίου 2020
Κέρκυρα ένα Νησί Ευρωπαϊκό πρότυπο – Η λύση του Προβλήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων της;
6 Μαρτίου 2020
Show all

Πέρασε κατά πλειοψηφία το ν/σ του ΥΠΕΣ για τη στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ

Με νέες βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, υιοθετώντας προτάσεις βουλευτών από όλα τα κόμματα, ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου με τίτλο «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ».
Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής των άρθρων και στο σύνολο του κατά πλειοψηφία. Υπέρ της αρχής του τάχθηκε μόνο η ΝΔ ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.
Επίσης, κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε και η τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης η οποία προβλέπει την υποχρεωτική αποχώρηση από τις δομές και την διακοπή της οικονομικής ενίσχυσης όλων όσων έχουν πάρει άσυλο.
Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση του εισηγητή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου – με την οποία συντάχθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ – που προβλέπει να στηριχθούν οικονομικά με τα ίδια προνόμια και δικαιώματα που έχουν οι οικονομικά αδύναμοι, όλοι όσοι θα πάρουν άσυλο. Ο κ. Θεοδωρικάκος δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει για την πρόταση το υπουργείο Μετανάστευσης που είναι αρμόδιο ώστε να την εξετάσει και να την καταθέσει σε επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
«Πρέπει η πολιτεία να φροντίσει ώστε αυτός που παίρνει άσυλο να έχει ότι και ο πολίτης που είναι οικονομικά αδύναμος και εντάσσεται στο πρόγραμμα στήριξης. Διαφορετικά θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό και θα επιβεβαιώσουμε τη προπαγάνδα του Ερντογάν που ισχυρίζεται ότι δεν τηρούμαι τις διεθνείς μας υποχρεώσεις. Πρέπει να τους στηρίξουμε με τις ελάχιστες πρόνοιες όσους παίρνουν άσυλο για να μην είναι έρμαιο των διακινητών», ανέφερε ο κ. Κεγκέρογλου.