ΠΕΔ Ανατολική Μακεδονίας -Θράκης: Η μόνη με έναν υποψήφιο

ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας: Σουλιώτης vs Μπουραντά
10 Νοεμβρίου 2019
ΠΕΔ Ηπείρου: Τρία ψηφοδέλτια συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση
10 Νοεμβρίου 2019
Show all

ΠΕΔ Ανατολική Μακεδονίας -Θράκης: Η μόνη με έναν υποψήφιο

Μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του απερχόμενου προέδρου, Βαγγέλη Λαμπάκη, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, έμεινε τελικά μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκη.

Είναι προφανές ότι ο τέως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, που είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι ξανά υποψήφιος και να ανανεώσει την θητεία του ως Πρόεδρος της ΠΕΔ, πήρε την απόφαση αυτή φοβούμενος νέα ήττα και στην συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία, μετά την απώλεια της δημαρχίας από τον Γιάννη Ζαμπούκη στην πρωτεύουσα του Έβρου. Διαπίστωσε εξάλλου, αν και αρχικά έδειχνε αποφασισμένος να κατεβάσει δικό του ψηφοδέλτιο απέναντι σε αυτό του κ.Μαυρίδη, ότι δεν είχε καμιά… τύχη, αφού ελάχιστοι από όσους θα ψηφίσουν στην αυριανή Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Π.Ε.Δ Α.Μ-Θ), οι Δήμαρχοι (αυτοδίκαια) και οι εκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, δύσκολα θα στήριζαν την υποψηφιότητα του.

Έτσι η Ν.Δ κατεβαίνει με ενιαίο ψηφοδέλτιο αφού οι πολύ αξιόλογοι δήμαρχοι Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης και Προσοτσάνης Θόδωρος Αθανασιάδης που αρχικά θεωρούνταν πιθανό να είναι σε ψηφοδέλτιο μαζί με τον κ. Λαμπάκη, τελικά προτίμησαν να μην υπάρξει… διάσπαση του χώρου και να βρεθούν σε ένα μόνο ψηφοδέλτιο και επικεφαλής τον κ. Μαυρίδη.

Στη Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 13.00 στην Κομοτηνή, στο ξενοδοχείο Chris & Eve, για την εκλογή των νέων συλλογικών οργάνων της, Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου, καθώς και των εκπροσώπων αυτής στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), δημοτικής περιόδου 2019-2023, θα υπάρχει και δεύτερο ψηφοδέλτιο. Το συγκροτούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν έχει υποψήφιο Πρόεδρο για την ΠΕΔ μια και δεν κατάφερε να εκλέξει κανέναν δήμαρχο, αλλά έχουν ως στόχο να εκλέξουν δυο-τρία μέλη στο νέο 21μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ.