Περ. Αττικής: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι 36 ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών

Άρθρο του Συμπροέδρου του Πράσινου Κινήματος Κώστα Καλογράνη: Η κουβέντα μετά την κρίση
3 Απριλίου 2020
Η άδεια ειδικού σκοπού ισχύει και κατά την περίοδο του Πάσχα
3 Απριλίου 2020
Show all

Περ. Αττικής: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι 36 ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών

Στα κεντρικά κτίρια της Περιφέρειας Αττικής τοποθετήθηκαν σήμερα οι πρώτοι 36 ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών, στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια για την προώθηση της ανακύκλωσης και την ενίσχυση του συστήματος διαλογής στην πηγή.

Τους κάδους παρέλαβε το πρωί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Όπως έχει ήδη εξαγγείλει ο Περιφερειάρχης Αττικής σταδιακά μέχρι τον Ιούνιο η Περιφέρεια θα προμηθεύσει με 10.000 ειδικούς κάδους ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής τους 66 Δήμους, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και δημόσια κτίρια όπως σχολεία, υπηρεσίες και υπουργεία, σε όλη την επικράτεια της Αττικής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε:

«Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι μαζί με τη μάχη προστασίας των πολιτών από τον κορωνοϊό αγωνιζόμαστε και για την εφαρμογή της ανακύκλωσης και τη διαλογή στην πηγή. Σήμερα τοποθετήσαμε κάδους ανακύκλωσης και εδώ στο «σπίτι» μας στην Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά και αυτό πρωτίστως τη δημόσια υγεία και σε αυτό το πλαίσιο είμαστε αποφασισμένοι να μην συμβιβαστούμε άλλο με την υπάρχουσα κατάσταση και να κάνουμε μία νέα “πράσινη” αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Έχουμε ανακηρύξει το 2020 ως έτος ανακύκλωσης. Στόχος μας είναι έως το 2025, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχέδιο έργων, δράσεων και παρεμβάσεων, να διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας με σύγχρονο τρόπο, χωρίς να τα θάβουμε χωρίς επεξεργασία ούτε στη Φυλή, ούτε πουθενά αλλού στην Αττική».