Πράσινο Κίνημα: “Έργα και όχι άλλα λόγια στην Ελλάδα για την Κλιματική Αλλαγή”

Νέος κύκλος προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους
24 Σεπτεμβρίου 2019
Κώστας Καλογράνης: “Έργα και όχι άλλα λόγια στην Ελλάδα για την Κλιματική Αλλαγή”
25 Σεπτεμβρίου 2019
Show all

Πράσινο Κίνημα: “Έργα και όχι άλλα λόγια στην Ελλάδα για την Κλιματική Αλλαγή”

Στη Νέα Υόρκη χτυπά η καρδιά του πλανήτη, καθώς πραγματοποιείται εκεί η Σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα. Στόχος της Συνόδου είναι να δεσμευθούν οι κυβερνήσεις σε αυστηρότερα μέτρα για την Κλιματική Αλλαγή, όπως επιβάλει η Συνθήκη των Παρισίων που υπεγράφη το 2017.
Το Πράσινο Κίνημα παρακολουθεί με αγωνία και τεράστιο ενδιαφέρον όσα συμβαίνουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αυτές τις ώρες και ενώνει τη φωνή του με όσους επιθυμούν να υιοθετηθούν οι πράσινες πολιτικές.
Την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός της χώρας μας ανακοίνωσε πως στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να υιοθετήσει μία Εθνική Στρατηγική για την Ενέργεια και το Κλίμα, πριν το τέλος του έτους. Να κλείσει όλες τις λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2028 και να απαγορεύσει τα πλαστικά μίας χρήσης σε ολόκληρη τη χώρα από το 20121.
Το Πράσινο Κίνημα πιστό στις αρχές του στηρίζει αυτές τις εξαγγελίες και θα πιέσει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, ώστε να γίνουν πράξη και να μη μείνουν ακόμη μία φορά στα λόγια.
Δεν μπορεί όμως το Πράσινο Κίνημα να μην θυμίσει ότι τόσο στο θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες που ενέκρινε η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ψήφισμα για τον Αμαζόνιο που καταψήφισαν οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο δεν μπορούν να συμβαδίζουν με την Εθνική Στρατηγική για την ενέργεια και το κλίμα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.
Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά: “Έχει έρθει η ώρα, επιτέλους, ως χώρα να πάρουμε μέτρα για την Κλιματική Αλλαγή. Δεν γίνεται να μένουμε ακόμα στα λόγια και τις ευχές. Το Πράσινο Κίνημα έχει αποδείξει πως στέκεται δίπλα σε όποιον δρα υπέρ του περιβάλλοντος και στέκεται απέναντι σε όποιον το βλάπτει με τις πράξεις ή τις πολιτικές του.”