Συνεργασία περιφέρειας Δ. Ελλάδας και ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για προσεισμικό έλεγχο σχολείων

Λασίθι: Ενημερωτική εκδήλωση για τις «Ασθένειες και τους εχθρούς της ελιάς»
14 Φεβρουαρίου 2020
Σύσκεψη για την πρόοδο των έργων διαχείρισης απορριμμάτων σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
14 Φεβρουαρίου 2020
Show all

Συνεργασία περιφέρειας Δ. Ελλάδας και ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για προσεισμικό έλεγχο σχολείων

Την αναγκαιότητα σύμπραξης με σκοπό τον προσεισμικό έλεγχο σχολικών μονάδων και δημόσιων κτηρίων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας διαπίστωσαν κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχαν ο περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας Ν. Φαρμάκης με το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκαν ενδελεχώς όλες οι δυνατότητες συνεργασίας, στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου του ΤΕΕ ως τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας με αποκρυσταλλωμένο στόχο την είσοδο του Νομού Αιτωλοακαρνανίας σε αναπτυξιακή τροχιά, μέσω της ευρύτερης δυνατής εξωστρέφειάς του και της επιτάχυνσης υλοποίησης όλων των αναγκαίων υποδομών για την περιοχή.

Υπό το πρίσμα αυτό, υπήρξε απόλυτη σύγκλιση απόψεων σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που άπτονται της χωροταξίας, του περιβάλλοντος, της ενέργειας και της επιχειρηματικότητας, ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε η συμβολή του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας με το επιστημονικό του δυναμικό σε ευρωπαϊκά προγράμματα, στα οποία αναμένεται να συμμετάσχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα σύμπραξης με σκοπό τον προσεισμικό έλεγχο σχολικών μονάδων και δημόσιων κτηρίων του Ν. Αιτωλοακαρνανίας.