Την ανάγκη για περισσότερη Ευρώπη τόνισε ο Απ. Τζιτζικώστας σε σύσκεψη με τον Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων

Διευρύνεται το μέτωπο κατά των διοδίων
30 Ιουνίου 2020
Το Επιχειρηματικό Πάρκο Ασπροπύργου στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ. Πατούλη με τον δήμαρχο Ασπροπύργου
30 Ιουνίου 2020
Show all

Την ανάγκη για περισσότερη Ευρώπη τόνισε ο Απ. Τζιτζικώστας σε σύσκεψη με τον Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων

H ενίσχυση του συντονισμού όλων των δομών αντιμετώπισης των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και η δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ανταπόκριση σε έκτακτες περιπτώσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών με τον Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, με πιο άμεση αντίδραση σε κρίσεις όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε» τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημειώνοντας ότι «πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, για να θωρακίσουμε αποτελεσματικότερα τις κοινωνίες μας και να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στο μέλλον».

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών πρότεινε τόσο ένα νέο σύστημα και νομοθεσία υποστήριξης σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών όσο και το να ξεκινήσει από την ίδια το πρώτο ετήσιο περιφερειακό και τοπικό βαρόμετρο τον Οκτώβριο για την αξιολόγηση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού σε όλες τις περιοχές της ΕΕ.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι «η ΕΕ διαδραματίζει κρίσιμο και αποφασιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση και την ανάκαμψη από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Οφείλουμε συνεπώς να εμβαθύνουμε τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης».

Σχετικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης της διαχείρισης κρίσεων και ενίσχυσης της ανθεκτικότητας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον Γιάνες Λέναρσιτς, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών θεωρεί ότι οι πολιτικές συνοχής πρέπει να παίζουν καίριο ρόλο στην ανοικοδόμηση μετά από φυσικές καταστροφές, με στήριξη της ανάκαμψης και ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των πόλεων.