Τι εξήγγειλε για το νόμο των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Υπουργός Εσωτερικών

Ν. Χαρδαλιάς: Θεσπίζονται Εθνικός Διοικητής και 13 Περιφερειακοί Συντονιστές για τη διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών
14 Ιανουαρίου 2020
Συνάντηση Τ. Θεοδωρικάκου – ΑΔΕΔΥ για προσλήψεις, κινητικότητα, αξιολόγηση
15 Ιανουαρίου 2020
Show all

Τι εξήγγειλε για το νόμο των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Υπουργός Εσωτερικών

Διευκρινίσεις για τον νέο εκλογικό νόμο, αλλά το νόμο των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, έδωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγεκριμένα προανήγγειλε ότι μέχρι το τέλος του α΄ εξαμήνου του 2020 θα έρθει στη Βουλή ο νόμος των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση που «θα συνοδεύει τον συνολικό νόμο για την αυτοδιοίκηση τον οποίο έχουμε ξεκινήσει να ετοιμάζουμε».

Ειδικά, τέλος, για τον εκλογικό νόμο της αυτοδιοίκησης «θα είναι μέσα και θα περιέχει την κατάργηση της απλής αναλογικής που προκάλεσε προβλήματα και υποχρεωθήκαμε να πάρουμε μέτρα».

Μιλώντας ειδικά για το πώς θα δίνεται το μπόνους των εδρών σε συνασπισμό κομμάτων ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «αυτό που λέει ο νόμος είναι ότι όταν υπάρχει συνασπισμός κομμάτων για να πάρει το μπόνους ως πρώτη πολιτική δύναμη θα πρέπει ο μέσος όρος του ποσοστού να είναι μεγαλύτερος από το ποσοστό του δεύτερου κόμματος».

Τόνισε, δε, ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρώτο εξάμηνο της 4ετιας καθαρίζει τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού» όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά όταν έλεγε ότι «θα φέρω έναν νόμο που είναι αναλογικότερος».