Τσαγκάδα – Καραβόπορος: Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση ο δρόμος

Ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων ζητά σπό τους δήμους ευθύνης της η Περιφέρεια Αττικής
28 Φεβρουαρίου 2020
Τρίκαλα: Προχωρά ο βιολογικός καθαρισμός στο Καλονέρι
28 Φεβρουαρίου 2020
Show all

Τσαγκάδα – Καραβόπορος: Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση ο δρόμος

Στη δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή του οδικού τμήματος από το κυκλικό κόμβο του Μύλου Τσαγκάδα έως τη γέφυρα του Καραβόπορου στην Π.Ε. Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 22.240.000 ευρώ για το οδικό τμήμα που ολοκληρώνει τη σύνδεση της πόλης των Τρικάλων με την Πύλη και τον ορεινό όγκο του νομού.
Συγκεκριμένα το έργο αφορά το τμήμα της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας από το κυκλικό κόμβο του Μύλου Τσαγκάδα έως τη γέφυρα του Καραβόπορου.
Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται ένας σύγχρονος ασφαλής αυτοκινητόδρομος 36 χλμ. με νέα γέφυρα, κύριας και παράπλευρης αρτηρίας συνολικού προϋπολογισμού 64,8 εκατ. ευρώ.
«Προχωράμε τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου αυτοκινητόδρομου συμπληρώνει τις οδικές υποδομές στο νομό Τρικάλων συμβάλλοντας στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του ορεινού όγκου.
Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερεικούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας υλοποιούμε και χρηματοδοτούμε έργα χρήσιμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαθέτει το πιο σύγχρονος οδικό δίκτυο στη χώρα γιατί οι υποδομές αποτελούν προϋπόθεση ανάπτυξης και ευημερίας» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Στοιχεία έργου
Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει:
• την κατασκευή κύριας αρτηρίας μήκους 1,3km.
• την κατασκευή τεχνικών έργων (γεφυρών) διέλευσης του Πηνειού μήκους 143,10m για την αρτηρία και τον βόρειο παράπλευρο.
• την κατασκευή παράπλευρου δικτύου δεξιά κατά την φορά χιλιομέτρησης μήκους 1,35km.
• την κατασκευή παράπλευρου δικτύου αριστερά κατά την φορά χιλιομέτρησης μήκους 1,00km περίπου.
• την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη θέση Καραβοπόρου (μορφής «σταυρού»).
• την προσαρμογή της αρτηρίας στους υφιστάμενους κόμβους με κατάλληλη διαμόρφωσή τους
Προσβασιμότητα πεζών και ΑΜΕΑ
Η αρτηρία είναι Εθνική οδός στη οποία δεν προβλέπονται πεζοδρόμια παρά σε ένα μικρό τμήμα αυτής και συγκεκριμένα στην γέφυρα Πηνειού και στην διαμόρφωση των νησίδων των ισόπεδων κόμβων.
Στις παράπλευρες οδούς, όπου περιλαμβάνεται η κατασκευή πεζοδρομίων θα ληφθεί μέριμνα ώστε να είναι εφικτή η εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ με κατάλληλη διαμόρφωση των κεκλιμένων επιπέδων (ραμπών) των πεζοδρομίων και εξασφάλιση του ελάχιστου ελεύθερου εμποδίων πλάτους 1,50m. Σημειώνεται ότι η περιοχή στην οποία χωροθετείται το έργο είναι εκτός πόλεων και οικισμών.