Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Χαλανδρίου

Νέα Φιλαδέλφεια – Γήπεδο ΑΕΚ: Συνάντηση ενημέρωσης για τα συνοδά έργα
2 Δεκεμβρίου 2019
Εννέα κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στα Γιάννενα
2 Δεκεμβρίου 2019
Show all

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Χαλανδρίου

Υπερψηφίστηκε στις 27 Νοεμβρίου 2019, κατά την 4η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο προϋπολογισμός του Δήμου Χαλανδρίου για το οικονομικό έτος 2020, ενώ νωρίτερα κατά την τακτική συνεδρίαση του σώματος είχε εγκριθεί επίσης κατά πλειοψηφία και η κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου.
Ο προϋπολογισμός έλαβε 17 θετικές ψήφους από τους δημοτικούς συμβούλους της διοικούσας παράταξης και της σύμπραξης, λευκό ψήφισε η παράταξη Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023 (Ε. Κρανίδης), ενώ υπήρξαν 16 αρνήσεις από τις παρατάξεις: Χαλάνδρι σε δράση (Γ. Κουράσης), Χαλάνδρι Φιλική Πόλη (Ε. Ανδρεόπουλος), Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου (Κ. Καρατζά), Χαλάνδρι Πόλη για να Ζεις (Γ. Θωμάς), Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης (Π. Βάσιος), Χαλάνδρι Ενάντια Πρωτοβουλία Πολιτών (Σ. Λαπιέρης).
Ο προϋπολογισμός του Δήμου Χαλανδρίου για το 2020 ανέρχεται στο ύψος των 80.569.236 ευρώ, ενώ το τεχνικό πρόγραμμα για νέα έργα και προμήθειες είναι 21.000.000 ευρώ.
Παράλληλα, για μια ακόμη χρονιά τα δημοτικά τέλη παραμένουν σε πολύ χαμηλό επίπεδο χωρίς καμία μείωση στα ανταποδοτικά οφέλη για τους δημότες.
Πέρα από τα λειτουργικά έξοδα του Δήμου για μισθοδοσία, πληρωμές οφειλών, εκμίσθωση κτιρίων και άλλες πάγιες δαπάνες, ο προϋπολογισμός του δήμου προβλέπει το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων για επενδύσεις και δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων υποδομής στην πόλη ενώ έμφαση δίνεται στα έργα καθαριότητας, στις ανάγκες των σχολικών μονάδων, τις κοινωνικές παροχές καθώς επίσης στις εκδηλώσεις αθλητισμού και πολιτισμού.