Υποψήφιος για την προεδρία της ΕΝΠΕ ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας

Οι 16 συμφωνίες που θα υπογραφούν κατά την επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στην Αθήνα
11 Νοεμβρίου 2019
Δήμαρχος Ρεθύμνης: Ενσωματωμένοι στην τοπική κοινωνία, οι Ινδοί που ζουν στο Ρέθυμνο
11 Νοεμβρίου 2019
Show all

Υποψήφιος για την προεδρία της ΕΝΠΕ ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας

Την προεδρία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) διεκδικεί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, επικεφαλής της παράταξης “Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες”.
Ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε επίσημα, μέσω γραπτής δήλωσης, την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΝΠΕ και -μεταξύ άλλων- αναφέρει: “Με πολλή δουλειά, ενωμένες οι περιφέρειες, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε ακόμα περισσότερα, τόσο στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής όλων των συμπολιτών μας, όσο και στην εθνική προσπάθεια για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη. Με πίστη στις δυνατότητές μας, με εμπειρία, γνώση και ωριμότητα, με ευθύνη προς τους συμπολίτες μας, με συνεννόηση και συνεργασία, μπορούμε να κάνουμε πολλά, όλοι μαζί, για την Ελλάδα”.
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας προσθέτει ακόμα πως “πέρα από όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε για το μέλλον. Και κοιτώντας μπροστά, με βεβαιότητα μπορώ να πω, ότι οι περιφέρειες έχουν τη ρεαλιστική δυνατότητα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα να γίνουν ατμομηχανές της εθνικής μας οικονομίας”.
Συμπληρώνει, δε, ο κ.Τζιτζικώστας ότι οι περιφέρειες “μπορούν να αποτελέσουν τους θεσμικούς εκφραστές ενός νέου μοντέλου λειτουργίας του κράτους, αλλά και τους βασικούς πυλώνες μιας νέας παραγωγικής και αναπτυξιακής πορείας της χώρας”.