10 εκ. ευρώ για τις προτάσεις στο «εξοικονομώ κατ’ οίκον» που δεν χρηματοδοτήθηκαν

180 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για αντιπλημμυρικά έργα
7 Οκτωβρίου 2019
Ο Λ. Κυρίζογλου για την εξέλιξη των εργασιών του μετρό Θεσσαλονίκης
9 Οκτωβρίου 2019
Show all

10 εκ. ευρώ για τις προτάσεις στο «εξοικονομώ κατ’ οίκον» που δεν χρηματοδοτήθηκαν

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε απόφαση πρόσθετης χρηματοδότησης για το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον» από το Περιφερειακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020».
«Η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδοτεί με 10 εκ. ευρώ το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον», προκειμένου να συμπεριληφθεί το σύνολο των κατοικιών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο νησί, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι 900 επιπλέον προτάσεις που είχαν κατατεθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα, αλλά δεν χρηματοδοτήθηκαν διότι είχαν εξαντληθεί οι πόροι.
Να σημειωθεί πως στον πρώτο κύκλο έχουν ενταχθεί προτάσεις που κατατέθηκαν για 1.921 κατοικίες με το ποσό των 19,5 εκ ευρώ. Στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος, το ποσό ανερχόταν στα 13 εκ. και μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης θα ανέλθει στα 23 εκ ευρώ και αφορά σε ενεργειακή αναβάθμιση 2.025 κατοικιών. Συνολικά το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ξεπερνά τα 42,5 εκ. ευρώ και θα καλύψει ανάγκες για 3.946 κατοικίες στο νησί.