180 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για αντιπλημμυρικά έργα

Μοντέλο Έξυπνης Πόλης, προωθεί ο Δήμος Κοζάνης
7 Οκτωβρίου 2019
10 εκ. ευρώ για τις προτάσεις στο «εξοικονομώ κατ’ οίκον» που δεν χρηματοδοτήθηκαν
7 Οκτωβρίου 2019
Show all

180 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για αντιπλημμυρικά έργα

Πόρους συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ διαθέτει το υπουργείο Εσωτερικών στις περιφέρειες και σε δήμους για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, από το βήμα ημερίδας της Περιφέρειας Αττικής για την Πολιτική Προστασία.
Από το ποσό αυτό, τα 27 εκατ. ευρώ διατίθενται για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή που πρόκειται να κατασκευαστούν στο λεκανοπέδιο Αττικής.
Ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από τους παρευρισκόμενους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης να εκτελεστούν τα αντιπλημμυρικά έργα «με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και να έχουν αποτελέσματα», ενώ μέχρι να ολοκληρωθούν συνέστησε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε, ακόμα, ότι το υπουργείο είναι σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και, μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να ανακοινωθεί ένα συνολικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση «με καινούργιες κατευθύνσεις και δυνατότητες και καινούργια χρηματοδότηση, που πιστεύω θα είναι ενισχυμένη».
«Η τετραετία που μόλις ξεκίνησε για όλους μας να είναι μια τετραετία που η Αυτοδιοίκηση θα μείνει στους πολίτες για την αναπτυξιακή δυναμική της, τα έργα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής που οφείλουμε να τους προσφέρουμε», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.