ΒΟΡΙΔΗΣ: ΟΧΙ στην απλή αναλογική για την αυτοδιοικηση

Άμεση απάντηση στις εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, έδωσε ο  εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης,

Τομεάρχης Εσωτερικών, βουλευτής Αττικής, μιλώντας στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, τονίζοντας ότι η δική τους κυβέρνηση θα το καταργήσει.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης είπε: «Κύριοι, μην ανησυχείτε, όσα σας είπε ο υπουργός νωρίτερα, δεν θα εφαρμοστούν, καθώς θα έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές και εμείς δεν θα τα εφαρμόσουμε…». Σχολιάζοντας το  θέμα της απλής αναλογικής στις Περιφέρειες τόνισε: «Ο υπουργός είπε πριν για συζήτηση και για δικλείδες ασφαλείας πάνω στην απλή αναλογική. Όταν μιλάς για απλή αναλογική ή την θέλεις ή όχι. Το να κάνεις λόγο για δικλείδες ασφαλείας είναι από μόνο του υπονόμευση της διαδικασίας…».

 

Ακόμη  ο κ. Βορίδης τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης δομών και προσωπικού της Αυτοδιοίκησης , την ανάληψη από την Αυτοδιοίκησης της αρμοδιότητας της πρωτοβάθμιας υγείας με την εκχώρηση των απαραίτητων πόρων.

 

Ο κ. Βορίδης ζήτησε ακόμη  ένα σχέδιο καταπολέμησης  της διαφθοράς στην Αυτοδιοίκηση, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς, ότι το φαινόμενο «ανθεί» και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα.

 

Επίσης, τάχθηκε υπέρ της  εκχώρησης φορολογικών αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση.