ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Ο οικολόγος Κρίτων Αρσένης στη θέση του Μουζάλα;

Τον Κρίτωνα Αρσένη προορίζει ο Αλέξης Τσίπρας για αντικαταστάτη του Γιάννη Μουζάλα, στον επικείμενο ανασχηματισμό, σύμφωνα με πληροφορίες,  όσον αφορά το χαρτοφυλάκιο που αφορά το προσφυγικό.

Ο νεαρός πολιτικός, έχει την πολιτική φυσιογνωμία που θέλει ο έλληνας πρωθυπουργός. 

Είναι πρωην ευρωβουλευτής εκλεγμένος τότε με το ΠΑΣΟΚ. Αργότερα συστρατεύτηκε και αυτός με τον Συριζα και μέχρι σήμερα έχει μείνει αναξιοποίητος. Είναι γνωστός για τις οικολογικές του ευαισθησίες και την ανάλογη δράση του στο ευρωκοινοβούλιο. Μάλιστα, λόγω της δράσης αυτής πήρε τον χαρακτηρισμό "ο οικολόγος του ΠΑΣΟΚ " τότε. Ένα επίσης βασικό του προσόν είναι ότι έχει πολύ καλές σχέσεις με το Ευρωπαικό Πράσινο Κομμα και ειδικά με την 'πράσινη" ευρωβουλευτή Σκα Κέλλερ, με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις και ο Αλέξης Τσίπρας. Η Σκα Κέλλερ είναι υπέυθυνη για το προσφυγικό στο Ευρωπαικό Πράσινο Κομμα , θέμα που είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα των Πρασίνων. 

Τον ρόλο του στην όλη υπόθεση έχει παίξει και ο υποψήφιος δημαρχος Αθηναίων και πρώην βουλευτής και εκπροσωπος τύπου του Συριζα, Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο οποίος πλέον είναι ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα. Ο κ. Σακελλαρίδης επισκέφτηκε το hot spot στη Μόρια και άφησε πολλές αιχμές για την κατάσταση που βρήκε εκεί. Ο κ. Σακελλαρίδης μίλησε για ¨"σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων" που ουσιαστικά δεν τηρούνται αφού αντί για το πολύ 3500 άτομα (που αντέχει η Μόρια) υπάρχουν 5000 άτομα. Τα βέλη του πήγαιναν σαφέστατα στον κ. Μουζάλα και στον κ. Μπαλάφα που διαχειρίζονται το προσφυγικό. Το "Μαξίμου" θεωρεί ότι και λόγω ηλικίας ο Κρίτων Αρσένης είναι πιο κοντά να συννενοηθεί με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη για το προσφυγικό. 

Σημερινά Νέα