ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Νέος διαγωνισμός ΑΣΕΠ για προσλήψεις μονίμων σε δήμους με εκπρόθεσμα αιτήματα

Εκτονώνεται η ένταση μεταξύ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της δημοτικής αρχής Αλίμου, μετά τη συνάντηση του δημάρχου Ανδρέα Κανδύλη και της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Η κόντρα επικεντρωνόταν στο ότι η  δημοτική αρχή προωθούσε σχέδιο ιδιωτικοποίησης στον τομέα καθαριότητας, το οποίο μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της ΠΟΕ-ΟΤΑ το πήρε πίσω.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε για τη διεξαγωγή νέου διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες δήμων, οι οποίοι κατέθεσαν εκπρόθεσμα αιτήματα.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η αδυναμία περαιτέρω εξέλιξης της διαδικασίας έγκρισης της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου Αλίμου, με αποτέλεσμα ο τελευταίος, να μην υποβάλει έγκαιρα το αίτημα, ώστε να συμπεριληφθεί στην προκήρυξη διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού στον ανταποδοτικό τομέα της καθαριότητας.

Ο κ. Κονδύλης δεσμεύτηκε ότι θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε και ακολούθως οι ανάγκες του σε προσωπικό καθαριότητας να συμπεριληφθούν στην νέα προκήρυξη διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, με την οποία θα αντιμετωπιστούν παρόμοια ζητήματα εκπρόθεσμων αιτημάτων των δήμων.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να διασφαλίσει ότι τελικώς όλες οι ανάγκες των δήμων σε προσωπικό ανταποδοτικών υπηρεσιών, θα καλυφθούν πλήρως στη βάση των αιτημάτων τους.

Σημερινά Νέα