ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ: Ο μπιζιμπόντης, η φιλιπινέζα και στο βάθος ο Δήμος Αμαρουσίου

Σκληραίνει η κόντρα Πατούλη - Καραμέρου. Με αφορμή τα αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι βγήκαν ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές με σκληρές εκφράσεις. Ξεκίνησε ο Γιώργος Καραμέρος που οι πληροφορίες τον θέλουν να τον ενδιαφέρει να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου να μιλά για ... μπιζιμπόντη  και απάντησε ανάλογα ο Γιώργος Πατούλης κάνοντας λόγο για ... φιλιπινέζα της Δούρου. 

Η ανακοινωση Καραμερου για Πατουλη

 

«Μόνιμα σε διακοπές και ανάξιος της ιστορίας του Αμαρουσίου ο μπιζιμπόντης κ. Πατούλης. Αποτελεί όνειδος για την Αυτοδιοίκηση ο μπιζιμποντισμός και η αμετροέπεια του κ. Πατούλη. Οι δηλητηριώδεις ανακοινώσεις του είναι για να καλύπτουν την ολιγωρία του και την πραγματική του δράση. Ας συνεχίζει να βγάζει selfies στην Αυστραλία, πριν λίγες μέρες, και στη Σαγκάη σήμερα, όπου κάνει διακοπές με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, προωθώντας δήθεν τον ιατρικό τουρισμό. Και ενώ οι περισσότεροι τον βλέπουν να ποζάρει στο facebook, σε ένα διαρκές προσωπικό world party χειμώνα καλοκαίρι, οι πιο παρατηρητικοί ας ρίξουν μια ματιά στις αναρτήσεις της Διαύγειας του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και της ΚΕΔΕ, για να δουν τον λογαριασμό που πληρώνουν οι πολίτες».

 

 

Η απάντηση Πατούλη σε Καραμέρο 

«Η υβριστική ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρος, σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, αποδεικνύει τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο διορισμένος από την κα Δούρου «φιλιππινέζος» της, εξαιτίας της αδυναμίας του να απαντήσει επί της ουσίας σε όσα του καταλογίζονται για ανυπαρξία έργου, όσον αφορά την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Αμαρουσίου. Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής είναι προφανές ότι έχει επιλέξει το λάθος δρόμο για να καλύψει την ανεπάρκειά της, τρία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Η κα Δούρου μηνύει τον εαυτό της για την τραγωδία της Μάντρας και ο κ. Καραμέρος επιλέγει το ψέμα, τη συκοφαντία και τη λάσπη. Όση λάσπη όμως κι αν πετάξει στον ανεμιστήρα, δεν θα αποφύγει την αλήθεια».

Η νεα ανακοινωση Καραμέρου 

" Φαινόμενα όπως αυτό του κ. Πατούλη έφεραν την χώρα έως εδώ και αυτό είναι μια κοινή παραδοχή πέρα από κόμματα και ιδεολογίες. Από  το χρυσό του σαλόνι είναι δύσκολο να αντιληφθεί την πραγματικότητα και  δυστυχώς όσο τα προβλήματα πληθαίνουν τόσο φαίνεται η ανεπάρκειά του. Το  μοντέλο αυτοδιοίκησης που εφηύρε προκειμένου να υπηρετεί τους  προσωπικούς του στόχους για πάνω από 15 χρόνια αποτελεί παρελθόν,  αντικείμενο σάτιρας αλλά και έρευνας. Όπως  συμβαίνει και με τα προβλήματα της πόλης του Αμαρουσίου έτσι και στο  προσφυγικό είναι επιδεικτικά απών, πλην της θλιβερής του παρουσίας στο  λιμάνι του Πειραιά  στις 3 Μαρτίου όπου φορώντας λευκή αθλητική φόρμα  και μαύρο γυαλί ηλίου εμβολίαζε με το ζόρι για χάρη των καμερών  ταλαιπωρημένα προσφυγόπουλα ξεσηκώνοντας τις αντιδράσεις εθελοντών και  προσφύγων. Και  μπορεί ο κ. Πατούλης να τριγυρνά με μια σύριγγα στο χέρι, να περιφέρεται  στις παρελάσεις φορώντας αμερικάνικες σημαίες για γραβάτα, να πίνει  σαμπάνια μέσα σε ταξί διαφημίζοντας «λευκές νύχτες» ή να γίνεται νούμερο  επιθεώρησης στο Ράδιο Αρβύλα όσο θέλει. Ως φυσικό πρόσωπο οι πολίτες θα  τον κρίνουν. Αρκεί να γράψουν το επώνυμό του στο google και να δουν τις εικόνες.

Όμως,  και καθώς ξέμεινε από την εποχή της ευμάρειας σε διάφορα αξιώματα,  οφείλει να είναι στοιχειωδώς σοβαρός και χρήσιμος στον θεσμικό του ρόλο  στην αυτοδιοίκηση. Οφείλει  να συμβάλλει με προτάσεις και λύσεις όπως κάνει η Περιφέρεια Αττικής  τόσο για το προσφυγικό όσο και για μια σειρά ζητημάτων της αυτοδιοίκησης  και όχι «να πετάει την μπάλα στην εξέδρα» εκδίδοντάς υβριστικές  ανακοινώσεις για όσους προσπαθούν».

 

Η νέα απάντηση Πατούλη

 

Για το σημερινό κατάντημα της χώρας, τη διπλωματική της απομόνωση μέσα στους κόλπους της Ε.Ε. που οδήγησε στο κλείσιμο των συνόρων με τις γειτονικές χώρες ,  την επιβολή συν-διαχείρισης στη φύλαξη των θαλασσίων μας συνόρων με την Τουρκία και το ΝΑΤΟ και τη σταδιακή μετατροπή της ελληνικής επικράτειας σε ένα απέραντο στρατόπεδο προσφύγων, την κύρια ευθύνη έχουν αυτοί που χειρίζονται τις τύχες της χώρας τον τελευταίο χρόνο. Καθώς και όσοι αποδέχονται «τυφλά» αδιέξοδες και εθνικά επιζήμιες πολιτικές και επιλογές,  όπως κάνει ο κ. Καραμέρος .

Δεύτερον, για το ποιος είναι δύσκολο να αντιληφθεί την πραγματικότητα, αποδεικνύεται από τις πράξεις και παραλείψεις του.  Η Κ.Ε.Δ.Ε. με τις αποφάσεις του Δ.Σ. της  και ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης, εδώ και ένα χρόνο προειδοποιούσαν την Κυβέρνηση για τις εκρηκτικές διαστάσεις που θα λάβει το προσφυγικό ζήτημα. Καθώς και για τις δυσμενείς συνέπειες που έχει για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία η είσοδος πάνω από 1.000.000 μεταναστών και προσφύγων μόνο μέσα στο 2015. Στις προειδοποιήσεις αυτές τα κυβερνητικά στελέχη απαντούσαν με ευφυολογήματα «περί μεταναστών που λιάζονταν» , ή μεταναστών – τράνζιτ που εξαφανίζονταν». Ποια στήριξη έδωσαν το διάστημα που προηγήθηκε ο κ. Καραμέρος και η Περιφέρεια Αττικής στους νησιωτικούς κι ακριτικούς Δήμους, που διαχειρίζονται μόνοι και αβοήθητοι , χωρίς μέσα, προσωπικό και χρήματα αυτό το πρόβλημα; Ποιο είναι το σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής σήμερα για το προσφυγικό; 

Τρίτον, δεν έχει δικαίωμα να δίνει μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης ένας άνθρωπος με μηδενική κοινωνική προσφορά, όπως είναι ο κ. Καραμέρος. Δεν μπορεί να ασκεί κριτική στην κοινωνική δράση ανθρώπων και φορέων που εδώ και πολλά χρόνια καλύπτουν μέσα από εθελοντικές πρωτοβουλίες, τις ανάγκες χιλιάδων κατοίκων ακριτικών περιοχών σε υπηρεσίες υγείας, σε φάρμακα, σε είδη πρώτης ανάγκης. Ούτε έχει δικαίωμα να μιλά υποτιμητικά και να συκοφαντεί ανθρωπιστικές δράσεις σαν αυτή που έγινε στον Πειραιά πριν μερικές ημέρες , παρουσία των εκπροσώπων της Εκκλησίας, του Δημάρχου της πόλης κ. Π. Μώραλη, των ιατρών - εθελοντών του Νοσοκομείου Παίδων  Αγία Σοφία, της Προέδρου του Ιδρύματος Βαρδινογιάννη  κι εκπροσώπων της Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Έχει το επιστημονικό υπόβαθρο και τις γνώσεις  ο ημιμαθής αντι-περιφερειάρχης να κρίνει τη δράση αυτή; Με ποια γνωστικά εφόδια συκοφαντεί την καταγραφή των προβλημάτων και τους εμβολιασμούς σε μικρά παιδιά προσφύγων, που έγιναν από γιατρούς; Κατανοούμε την αδυναμία και την ανεπάρκεια του κ. Καραμέρου να οργανώσει μια ανθρωπιστική δράση. Αυτό που δεν κατανοούμε είναι η άρρωστη αντίληψή του να συκοφαντεί αυτούς που τις πραγματοποιούν. 

Τέταρτον, είναι γνωστή η έλλειψη σεβασμού που δείχνει ο «δοτός» αντι-περιφερειάρχης απέναντι στους αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού. Τα παραδείγματα είναι πολλά, στο ελάχιστο διάστημα που ασκεί τα καθήκοντά του , χωρίς μάλιστα να έχει εκλεγεί με σταυρό προτίμησης .Γι αυτό και δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει έστω μια συγγνώμη που αποφάσισε να απευθυνθεί με εντελώς αντι-θεσμικό τρόπο στους μαθητές των σχολείων στην περιοχή ευθύνης του, χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει τους Δημάρχους, που έχουν την αρμοδιότητα για τη λειτουργία των σχολικών δομών. Κάθε μέρα  που περνά, αναδεικνύεται όλο και περισσότερο η ολοκληρωτική και φασίζουσα αντίληψη και συμπεριφορά ενός αντι-περιφερειάρχη που στηρίζει την πολιτική του ύπαρξη όχι στη λαϊκή αποδοχή, αλλά στο κόμμα – «πατερούλη». 

Πέμπτον, η Κ.Ε.Δ.Ε. και η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού δεν περίμενε να μετατραπεί η χώρα σε στρατόπεδο προσφύγων, για να καταθέσει υπεύθυνες και ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Το έχει κάνει εδώ και ένα χρόνο, όταν ακόμη ο κ. Καραμέρος και το κόμμα του αρνούνταν να αντιληφθούν , εξαιτίας των ιδεολογικών τους εμμονών,  το πρόβλημα.  Μη μας ζητά λοιπόν λύσεις και προτάσεις ο κ. Καραμέρος τώρα, επειδή αυτός «άργησε να ξυπνήσει» . Τις έχουμε ήδη καταθέσει εδώ και καιρό . Επιτέλους ας σοβαρευτεί. 

Τέλος , επισημαίνουμε ότι η Κ.Ε.Δ.Ε. και η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα με υπεύθυνο τρόπο, να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στη διαχείριση του προσφυγικού, όσον αφορά την ανθρωπιστική του διάσταση. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό . Ένα οργανισμό αναγνωρισμένο, που διαθέτει το διεθνές κύρος,  τις γνώσεις , την εμπειρία, το προσωπικό και τις υποδομές, προκειμένου μέσα από τη συνεργασία μας να αναπτύξουμε δράσεις και πρωτοβουλίες για την ουσιαστική στήριξη των ανθρώπων που δοκιμάζονται από την προσφυγιά. Στήριξη στην πράξη, κι όχι στα λόγια. 

 

Σημερινά Νέα