Σύγχρονη Ιφιγένεια ... ο Αργειτάκος

Στο καφενείο της Βουλής βρεθήκαμε τις προάλλες και σε διπλανό τραπέζι συζητούσαν δύο βουλευτές της κυβέρνησης και δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης (όχι της αξιωματικής).

Η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από το Περιφερειακό Συνέδριο που έγινε στην Πελοπόννησο και από το περίφημο πλέον ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα όπου η οσμή σκανδάλου είναι όλο και πιο έντονη. Ένας από την παρέα αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του OTAnews με τίτλο : "ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ: "Πούλησαν" τον αγώνα για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο. Τους "έδωσε" ο Αργειτάκος στο δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης". 

 

Όπως είναι φυσικό η αναφορά στο ρεπορτάζ μας έκανε να ... στήσουμε αυτί. Ο ένας λοιπόν από την παρέα, που ήταν και ο πιο ενημερωμένος, εξήγησε στην ομήγυρη το θέμα και υποστήριξε ότι ο κ. Αργειτάκος το πήρε πάνω του και δήλωσε ότι έκανε λάθος και δεν κατάλαβε καλά για τις 2,5 ροές στη διαχείριση απορριμμάτων. Και την ντροπιαστική αυτή δήλωση την έκανε στο Περιφερειακό Συνέδριο που έγινε στην Τρίπολη. Σύμφωνα όμως με τον ομιλούντα " ήξερε τι έλεγε ο πρόεδρος (σ.σ. του ΦΟΣΔΑ) , δεν είναι χαζός, δικηγόρος είναι. Τον έβαλαν να το πάρει πάνω του για να μαζευτούν οι αντιδράσεις, στο συνέδριο". 

 

Η προσέγγιση αυτή που ακούσαμε στο καφενείο της Βουλής (ακουσαμε και άλλα ενδιαφέροντα) μας έκανε να το σκεφτούμε ξανά. Πράγματι, λοιπόν, ανατρέξαμε σε όλα τα videο που υπάρχουν για την περίπτωση αυτή. Είδαμε, λοιπόν, ξανά, το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης, τις ομιλίες στο Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου, αλλά και την παρέμβαση του κ. Αργειτάκου στην εκπομπή του δημοσιογραφου Θύμιου Κάππου στο κανάλι Super tv της Πελοποννήσου. Στα βίντεο αυτά, λοιπόν, ο κ. Αργειτάκος όπου μιλάει δίνει ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ για αυτά που υποστηρίζει. Ειδικά στην εκπομπή του κ. Κάππου στο Super tv λέει ότι έγινε και ολόκληρη συζήτηση για τις νέες ευρωπαικές τάσεις που (δήθεν) είναι να γίνουν λιγότερες οι ροές των απορριμμάτων. Και όταν το πάνελ αντέδρασε λέγοντας ότι δεν ισχύουν αυτά, ο κ. Αργειτάκος επεσήμανε ότι αυτή είναι η άποψη του επιτελείου του Υπουργού (του κ. Φάμελλου δηλαδή) και ότι έφεραν και στοιχεία από το επιτελείο του Υπουργού και έγινε ολόκληρη κουβέντα. Αρα πράγματι ο δικηγόρος και πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ ήξερε τι έλεγε και δεν είναι τόσο χαζός. Απλά τον έβαλαν να το μαζέψει για να μην δεχθεί ο υπουργός κ. Φάμελλος τα πυρά από τους αγανακτισμένους φορείς και αυτοδιοικητικούς. Τον έκαναν ... σύγχονη Ιφιγένεια, για να φυσήξει ούριος άνεμος στο ΣΔΙΤ Πελοποννήσου. Μόνο που μυρίζει άσχημα από σύμεικτα αυτός ο άνεμος... Ρε τι μαθαίνει κανείς στο καφενείο της Βουλής... 

Σημερινά Νέα