ΛΑΡΙΣΑ: Θέλει να εδραιωθεί ως "Ιπποκρατική πόλη"

Ισχυρό θεμέλιο για την εδραίωση της Λάρισας, ως Ιπποκρατικής πόλης, αποτελεί η εκδήλωση με τίτλο «Ιπποκράτης – Η Αέναη Επιστροφή», που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει  την παρουσίαση του έργου του Γιάννου Αιόλου «CORPUS AETERNUM» από τη Μικτή Χορωδία της ΕΡΤ σε διεύθυνση του μαέστρου της Δημήτρη Κτιστάκη και εικαστικό instalation του Χρήστου Παπανικολάου αλλά και την ομιλία του γνωστού και διακεκριμένου καρδιοχειρουργού κ. Σωτήρη Πράπα, ο οποίος θα εκπροσωπήσει στην εκδήλωση και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ιδρυμα της Κω.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που στοχεύει να γίνει θεσμός για την πόλη, όπως άλλωστε τονίστηκε σε συνέντευξη τύπου των διοργανωτών της εκδήλωσης. Ως γνωστόν, η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και έχει την υποστήριξη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκ. Παυλοπούλου.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε  ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία και μια ξεχωριστή  εκδήλωση τόσο για το περιεχόμενό της, όσο και για τον συμβολισμό της και όπως τόνισε αποσκοπεί στην καταγραφή της Λάρισας ως Ιπποκρατικής πόλης εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια για την εξωστρέφεια της πόλης και της περιοχής. Στόχος δε όλων μας είναι να μπορέσουμε να εξελίξουμε σε θεσμό αυτή την προσπάθεια.

Ο δήμαρχος τόνισε επίσης ότι με αυτή την εκδήλωση, η πόλη της Λάρισας αποτίει φόρο τιμής στον συμπολίτη μας Αρχαίο Ελληνα γιατρό  Ιπποκράτη, που έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του στη Λάρισα, όπου και πέθανε.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, τόνισε ότι η όλη προσπάθεια βοηθά στην ανάδειξη της ταυτότητας της Λάρισας με τη σύνδεσή με τον Ιπποκράτη, σε μια πόλη που διαθέτει την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και άλλες μονάδες υγείας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας καθηγητής Γιάννης Στεφανίδης, χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή για όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστήμιου  Θεσσαλίας  και ιδιαίτερα για την Ιατρική Σχολή να συμπράττουμε σε μια εκδήλωση για τον πατέρα της Ιατρικής, ενώ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική την προσπάθεια, τονίζοντας ότι υπάρχει η δέσμευση για την διοργάνωση εκδηλώσεων στη Λάρισα, με τη συμμετοχή και των αριστούχων φοιτητών Ιατρικής απ΄ όλες τις σχολές  της χώρας.

Σημερινά Νέα