ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟΣ: Νέος βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός

Την ερχόμενη Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 18.00 εγκαινιάζεται το νέο βιοκλιματικό κτίριο του Δ΄Βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Μοσχάτου –Ταύρου, στο Μοσχάτο στην οδό Αρχιπυροσβέστη Σπυροπούλου 6 (πρώην Πάρνηθος).

 

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, το  νέο βιοκλιματικό κτίριο του βρεφονηπιακού  σταθμού συνολικού εμβαδού 619,51 m2 και δυναμικότητας 70 παιδιών και 5 παιδιών με αναπηρία, χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Αττικής «Πρόγραμμα Αττική» (ΕΣΠΑ 2007-2013) με προϋπολογισμό 2.130.000€.

 

Έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα κατασκευών και υπόκειται στον πιο πρόσφατο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων καθώς και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, διαθέτοντας εξωτερικό θερμοκέλυφος, εξωτερική θερμομόνωση, μεταλλικά θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα, διπλά θερμομονωτικά τζάμια και μεταλλικά στέγαστρα, ηλιακό συλλέκτη, inverter κυκλοφορητές και λαμπτήρες ενεργειακής κλάσης Α+. Μέρος της ενέργειας που καταναλώνει προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 

Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός οργανώνεται σε δύο ορόφους με υπόγειο χώρο συνολικής επιφάνειας 376,59 m2, για τις βοηθητικές λειτουργίες του σταθμού και χώρους των H/M εγκαταστάσεων, ενώ διαθέτει άνετη προσπέλαση των χώρων του συγκροτήματος από άτομα μειωμένης κινητικότητας. Ο περιβάλλων χώρος έχει διαμορφωθεί με στόχο την κάλυψη των αναγκών των υπαίθριων δραστηριοτήτων των νηπίων και τις ανάγκες στάθμευσης του σταθμού. Έχει σχεδιαστεί επίσης με βιοκλιματική προσέγγιση, με προσανατολισμό προς τον νότο και την δύση.

 

Διοικητικά ανήκει στις δομές του «Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης», έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό και διαθέτει ειδικούς χώρους εκπαίδευσης και φιλοξενίας για τα βρέφη, τα προνήπια και τα νήπια. Η θέση του στον άξονα της οδού Πειραιώς εξυπηρετεί παιδάκια από το Μοσχάτο και από τον Ταύρο.

Σημερινά Νέα