ΡΟΔΟΣ: Παράδειγμα Αλληλεγγύης η Ομάδα Νοιάζομαι και Πράττω

Η ομάδα Ρόδου Νοιάζομαι και Πράττω γεννήθηκε στην Ρόδο τον Αύγουστο το 2017 από την Μαίρη Φαρμακίδη σε μια εσωτερική ανάγκη που είχε με φίλους να προσφέρει δυναμικά σε ανθρώπους με οικονομική αδυναμία.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει σε κοινωνικές ομάδες ανθρώπων που πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλη φορα στις δύσκολες εποχές που διανύουμαι, όπως οι μονογονεϊκές οικογένειες , πολύτεκνοι , άνεργα ζευγάρια αλλά και ανθρώπους με ειδικές ικανότητες που έχουν πληγεί από την οικονομική κριση. Η ομάδα είναι εθελοντική και μη κερδοσκοπική από κάθε άποψη , η σελίδα της φιλοξενεί τον ορο "ανταλλαγή" και "χάρισμα" ώστε οσοι γίνονται μέλη να μπορούν να προφέρουν ότι δεν τους χρησιμεύει και είναι σε καλή κατάσταση. Γινονται δεκτά τα πάντα μέσα από το σπίτι όπως ρούχα συσκευές παιχνίδια παπούτσια... χάρισμα η ανταλλαγή με τρόφιμα που χρειάζεται η ομάδα ...και  έτσι γίνεται συμμέτοχος στην μεγάλη αυτή αλυσίδα αγάπης προσφέροντα ο καθένας με ότι και όπως μπορεί. Την ομάδα αμέσως από την γέννηση της υποστήριξαν η Κοντεσσα Μαύρου μητέρα δύο παιδιών με μεγάλες ευαισθησίες , ο Νίκος Οικονόμου πατέρας 3 παιδιών όπου μαζί με την σύζυγό του Μαρία Ορφανίδη  είναι και  οι νόνοι της ομάδας. Με το πέρασμα των μηνών στον συντονισμό της ομάδας προστέθηκαν 3 αξιόλογα μέλη που με ζήλο έγιναν ένα με την οικογένεια εθελοντών Ρόδου Νοιάζομαι και Πράττω,  η Αργυρενια Πεζουβανη, Χρυσάνθη Κατσάρα , Στεφανίδη Κυριακή.

Η ομάδα καλύπτει εβδομαδιαίως 12 πολύτεκνες οικογένειες σε τρόφιμα και κρέας 7 μονογονεικες, 6 άνεργα ζευγάρια και κατά προσέγγιση 8 με 9 οικογένειες που έκτακτα ζητάνε την βοήθεια της. Η ομάδα δεν καλύπτει μόνο σε τρόφιμα τις οικογένειες αλλά και σε ιατρικά μηχανήματα φάρμακα υλικά. Την εποχή αυτή δίνεται αγωνας από την  ομάδα για την αγορά ενος μηχανήματος ιατρικού ενδιαφέροντος για άτομο που εξαρτάται η ζωή του από αυτό και κανένας κρατικος φορέας δεν κατάφερε να προσφέρει άμεσα. Η ομάδα δεν περιορίζεται μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά έχει στείλει δέματα ανθρωπιάς όπου της εχει ζητηθεί να βοηθήσει σε περιοχές όπως Βολο, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη , Περαια , Σαμο , και Κω .....Η ομάδα βραβεύτηκε  ως η  εθελοντική ομάδα της χρόνιας 2017  από τον αθλητικό Σύλλογο Διαγόρα.  Αξιοθαύμαστο επίτευγμα, με δεδομένο ότι  η ομαδα έχει μόνο 7 μήνες που λειτουργεί. Επίσης έχει βοηθήσει οικονομικά σε χειρουργικές επεμβάσεις ανθρώπων που αδυνατούσαν να πληρώσουν το κόστος. Έχει βοηθήσει ανθρώπους να πληρώσουν ιατρικές εξετάσεις δυσβάσταχτα οικονομικά για αυτόυς. Εχει βοηθήσει πολύτεκνες οικογένειες να ταξιδέψουν για λόγους υγειας με όλα τα έξοδα καλυμμένα. Καθημερινά καλύπτει όχι μόνο ανάγκες τροφίμων αλλά οτιδήποτε ζητηθεί με post ανθρωπιάς και αγάπης που η ανταπόκριση από τα μέλη είναι άμεση. Επίσης, με την βοήθεια Ελλήνων του εξωτερικού που την εμπιστεύτηκαν  βοήθησε οικονομικά το κέντρο του Αγίου Ανδρέα που φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ικανότητες καλύπτοντας το πρόγραμμα λογοθεραπειων που χρειάζονταν τα παιδιά για την καλύτερη εκπαίδευση τους.

Αυτή είναι η ομάδα Ρόδου Νοιάζομαι και Πράττω που υπάρχει χαρη σε ολους τους εθελοντές της.

Αξίζει κανείς να επισκεφτεί την ομάδα και να δει πως λειτουργεί γιατί τα λόγια είναι λίγα μπροστά στην δουλειά που πραγματικά γίνεται . ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΥΓ. Θα την βρείτε στο facebook ως ΟΜΑΔΑ ΡΟΔΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΩ.

Σημερινά Νέα