ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ: Ξεκινά κοινωφελές πρόγραμμα σε δημοτικές επιχειρήσεις για 10.000 θέσεις ανέργων 55 ετών και άνω

Posted in Προγράμματα

Μέσα στον Ιούλιο ξεκινά η υλοποίηση κοινωφελούς προγράμματος για 10.000 ανέργους που είναι στην ηλικία των 55 ετών και άνω για θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις των δήμων και των περιφερειών της χώρας, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Documento”.

Συγκεκριμένα η κ. Αντωνοπούλου είπε: «Τον Ιούλιο θα υλοποιηθεί πρόγραμμα για 10.000 ανέργους που είναι στην ηλικία των 5 ετών και άνω. Μιλάμε για ανέργους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση. Είναι μια ειδική κατηγορία που βρίσκει πολύ δύσκολα δουλειά, ειδικά όταν είναι μακροχρόνια άνεργοι!. Το πρόγραμμα αφορά θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, α΄ και β΄ βαθμού, δηλαδή σε δήμους και περιφέρειες επιδοτώντας το 50% του μισθολογικού κόστους μέχρι τα 600 ευρώ».

Το πρόγραμμα θα είναι δωδεκάμηνης διάρκειας, αλλά με δικαίωμα να ανανεωθεί για άλλο ένα έτος. Επίσης η κ. Αντωνοπούλου, ανέφερε ότι τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους θα συνεχιστούν κανονικά. Ειδικότερα θα συνεχιστεί με τον δεύτερο κύκλο στους 17 δήμους- υψηλούς θύλακες ανεργίας τον Ιούλιο και θα αφορά περίπου 3.500 ωφελούμενους. Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα για τους 34 δήμους για περίπου 6.000 ωφελούμενους. Γενικότερα η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε ότι το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει νέα προγράμματα απασχόλησης που θα έχουν έως 46.000 ωφελούμενους μέχρι τέλος του έτους. Σε αυτά έχουν ενταχθεί προγράμματα απασχόλησης που είναι εντελώς στοχευμένα για κλάδους που βρέθηκε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για νέες θέσεις εργασίας, όπως είναι η εφοδιαστική αλυσίδα και το εμπόριο, οι υποδομές και οι μεταφορές, και το digital marketing στον τουρισμό. Επίσης η κ. Αντωνοπούλου τονίζει ότι δρομολογούνται από τον Σεπτέμβριο αλλαγές στη λειτουργία του ΟΑΕΔ για τη βελτίωση των υπηρεσιών του. Οι πρώτες αλλαγές αφορούν τη δημιουργία ατομικού σχεδίου δράσης για κάθε άνεργο.

Εκτύπωση