Kαρδίτσα: Ξεκίνησε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Δήμος Τρικκαίων: Κατ’ οίκον διανομή τροφίμων σε δικαιούχους προγράμματος αλληλεγγύης
23 Μαρτίου 2020
Περιφέρεια Κρήτης: Προληπτικά μέτρα από στους καταυλισμούς Ρομά
23 Μαρτίου 2020
Show all

Kαρδίτσα: Ξεκίνησε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Ξεκίνησε σήμερα (Δευτέρα 23/3) στα Λύκεια της Καρδίτσας η εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση, σε μια προσπάθεια διατήρησης της επαφής των μαθητών με το σχολείο.
Όπως τόνισε στο KarditsaLive.Net ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχάλης Παπανούσκας η πρώτη μέρα θα λειτουργήσει δοκιμαστικά και μέσω αυτής θα συλλεχτούν στοιχεία για τον αριθμό των μαθητών, τις επιλογές τους, αλλά και την τεχνική επάρκεια του συστήματος, αλλά και των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Από κάθε σχολείο πάντως έχουν ενημερωθεί οι μαθητές, μέσω e-mail, για το πώς μπορούν να παρακολουθήσουν, έχουν σταλεί οι καταστάσεις των εκπαιδευτικών στο υπουργείο ενώ βρίσκονται στα σχολεία που απαιτείται οι ομάδες υποστήριξης.
Κατά τεκμήριο ο εκπαιδευτικός εκτελεί το πρόγραμμα από το σπίτι του αλλά όσοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα χρησιμοποιούν τις υποδομές του σχολείου με την προαναφερόμενη ομάδα να βοηθά.
Η εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία, μέσω της οποίας δημιουργούνται εικονικές τάξεις, αφορά τις πρώτες ημέρες το Λύκειο, αλλά μέσα στην εβδομάδα θα επεκταθεί και στα Γυμνάσια.
Εν τω μεταξύ η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργεί με τους μισούς εργαζομένους καθώς έχουν δημιουργηθεί δύο γκρουπ που προσέρχονται εκ περιτροπής. Παράλληλα έχουν προμηθευτεί τα ειδικά έντυπα μετακίνησης, όπως και οι διευθυντές των σχολείων για τις ομάδες υποστήριξης.