Άρτα: Πυκνώνει το δίκτυο καφέ κάδων στην πόλη

Γρεβενά: 1η Πανελλήνια Γιορτή σπόρων και σπορόφυτων στο «Πάρκο των Μανιταριών»
31 Μαΐου 2024
Ο ΟΤΑκουστής είπε: “Ο Πειραιάς συνεχίζει να προχωρά ΜΠΡΟΣΤΑ με έμπειρους ανθρώπους στις σωστές θέσεις”
3 Ιουνίου 2024
Show all

Άρτα: Πυκνώνει το δίκτυο καφέ κάδων στην πόλη

Άρτα: Πυκνώνει το δίκτυο καφέ κάδων στην πόλη

Ο Δήμος Αρταίων επεκτείνει για 3η φορά το πρόγραμμα τοποθέτησης καφέ κάδου (Βιοαποβλήτων) στην πόλη. Πλέον στο πρόγραμμα εντάσσονται οι οδοί: Καμηλών, Αράχθου, Μαξίμου Γραικού, Αμβρακίας, Βασ. Πύρρου, Αρτινών Πεσόντων, Νικ. Σκουφά, Ζάρρα καθώς και οι κάθετες και παράλληλες σε αυτές.

Οι καφέ κάδοι αποτελούν μια σημαντική πρωτοβουλία για την προώθηση της ανακύκλωσης και τη μείωση των απορριμμάτων στην πόλη, όπως σημειώνει ο Δήμος, ενώ το Τμήμα Καθαριότητας, από την πρώτη στιγμή της τοποθέτησης των καφέ κάδων στο Τρίγωνο, ενημερώνει καθημερινά για τον τρόπο λειτουργίας τους και έχουν ήδη διανεμηθεί φυλλάδια.

Επίσης για τις περιοχές που έχουν τοποθετηθεί οι καφέ κάδοι, μοιράζονται μικρά καφέ καδάκια για οικιακή χρήση, όπου θα συλλέγονται τα βιοαπόβλητα στην ειδική βιοδιασπώμενη σακούλα που – τέλος – θα πηγαίνουν στον μεγάλο κάδο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος ενημερώνει τους πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία διαλογής βιοαποβλήτων ότι, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2681072910 ή να προσέρχονται στο Αμαξοστάσιο του Δήμου για να προμηθευτούν τον μικρό καφέ κάδο και την ειδική βιοδιασπώμενη σακούλα για χρήση οικιακή.

Επιπλέον, καλεί τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τους καφέ κάδους για τη σωστή διάθεση των απορριμμάτων τους. “Μέσω της ανακύκλωσης των βιοαποβλήτων, μπορούμε να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή και βιώσιμη για τις μελλοντικές γενιές”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του.