Αρχίζει η αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου του Αχιλλείου

Πάνω από 50.000 γεύματα θα διανείμει η Περιφέρεια Αττικής σε ευπαθείς πολίτες Μ. Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα
16 Απριλίου 2020
Πακέτα τροφίμων σε χιλιάδες οικογένειες από τον Δήμο Αθηναίων και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών
16 Απριλίου 2020

Αρχίζει η αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου του Αχιλλείου

Αρχίζει η αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου του Αχιλλείου, καθώς εντάχθηκε από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο ΕΣΠΑ.

Η πράξη εντάσσονται στον Άξονα προτεραιότητας 2 « Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 43 μήνες και ως ημερομηνία ολοκλήρωσης αναφέρεται η 31/12/2023.

Το έργο διαχωρίζεται σε δύο (2) φάσεις :

Η πρώτη φάση (υλοποιήθηκε την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013), περιλάμβανε μελέτη και εργασίες Αποκατάστασης του Θυρωρείου, μελέτη αποκατάστασης του Συγκροτήματος, εργασίες συντήρησης καθώς και Μουσειολογική – Μουσειογραφική μελέτη για την έκθεση στο Ανάκτορο.

Η δεύτερη φάση που θα υλοποιηθεί στην παρούσα Προγραμματική περίοδο 2014-2020, περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης του Ανακτόρου του Συγκροτήματος, εργασίες στον αύλειο χώρο, εργασίες αποκατάστασης στα κτίριο των Στρατώνων, του Θυρωρείου και του Βαρόνου, συντήρηση σταθερών και κινητών εκθεμάτων, τοιχογραφιών και κονιαμάτων, δημιουργία μουσειακών κατασκευών, σχεδιασμό και παραγωγή πολυμεσικών εφαρμογών, εκθεσιακό φωτισμό, παραγωγή εποπτικού υλικού και εφαρμογή της Μουσειολογικής – Μουσειογραφικής μελέτης της έκθεσης του Ανακτόρου καθώς και την αποκατάσταση και ανάδειξη της κλίμακας Heine.

Δικαιούχος (Κύριος του έργου) είναι η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΤ.Α.Δ.) Α.Ε., ενώ την υλοποίηση των εργασιών που αφορούν στη συντήρηση σταθερών και κινητών εκθεμάτων, τοιχογραφιών και κονιαμάτων, τη δημιουργία μουσειακών κατασκευών, πολυμεσικών εφαρμογών, τον εκθεσιακό φωτισμό και την εφαρμογή της μουσειολογικής/μουσειογραφικής μελέτης αναλαμβάνει ως συνδικαιούχος το Υπουργείο Πολιτισμού (Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων & Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονoμιάς).

“Το Αχίλλειο αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα ιστορικά αξιοθέατα της Κέρκυρας και της Ελλάδας. Η αποκατάσταση και ανάδειξη του συγκροτήματος του Αχιλλείου στην Κέρκυρα, έχει ως σκοπό την αξιοποίηση και βελτίωση της ελκυστικότητας του συγκροτήματος του Αχιλλείου ως προορισμού πολιτιστικού τουρισμού με ευεργετικές συνέπειες σε ολόκληρη την Κέρκυρα, στην ταυτότητα, την εξωστρέφεια και την επισκεψιμότητά της», δηλώνει η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *