Αυτοψία Γ. Πατούλη στον Σκαραμαγκά, στην τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας για την αναχαίτιση οχημάτων

Πανό στο κεντρικό κτίριο της Περιφ. Αττικής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
19 Μαΐου 2020
Ρία Ακρίβου: “Η επιβίωσή μας εξαρτάται από την επιβίωσή της”
20 Μαΐου 2020
Show all

Αυτοψία Γ. Πατούλη στον Σκαραμαγκά, στην τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας για την αναχαίτιση οχημάτων

Αυτοψία, στο έργο τοποθέτησης στηθαίων αναχαίτισης οχημάτων επί της εθνικής οδού στο ύψος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο τεχνικών έργων Ευρώπη Κοσμίδη και υπηρεσιακά στελέχη.
Το έργο προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, προβλέπει την τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας, όπου απουσιάζουν και την αντικατάσταση των υφισταμένων παλαιού τύπου. Ένα μέρος του, μήκους 4 χλμ. αφορά στο τμήμα της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. από Ασπρόπυργο έως Ελευσίνα, και το δεύτερο μήκους 600 μ. στην καμπύλη της Εθνικής στο ύψος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (του περιπτέρου Χαϊδαρίου).
Μελλοντικός στόχος είναι να εγκατασταθούν τέτοια συστήματα σε όλο το μήκος 11,5 χλμ. της Εθνικής Αθηνών – Κορίνθου, (από το Δαφνί), αρμοδιότητας της Περιφέρειας.
Στο πλαίσιο του έργου έχουν ήδη εγκατασταθεί στηθαία στα σημεία:

  • Νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Γυμναστηρίου Ν. Φιλαδέλφειας
  • Λ. Ποσειδώνος, στάση ΕΔΕΜ
  • Λ. Ποσειδώνος, έξοδος ΥΠΑ
  • Αθηνών – Σουνίου, καντίνα “Λευτέρης”, Βάρκιζα
  • Καλλιρρόης, στην καμπύλη στο ύψος της Μενελάου
    Στον προσεχή σχεδιασμό προβλέπεται εγκατάσταση τους στη Λ. Κηφισίας, στο ύψος της βίλας Καζούλη, ενώ εγκαθίστανται σε 15 επιλεγμένες θέσεις κυρίως στη Λ. Κηφισού.
    Ο περιφερειάρχης μετά την ενημέρωση του για την πορεία του έργου επισήμανε πως η Περιφέρεια δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητήματα οδικής ασφάλειας και η τοποθέτηση στηθαίων, τα οποία είναι και ελληνικής κατασκευής, στοχεύει στη μείωση των πιθανοτήτων τροχαίων ατυχημάτων. Επίσης ανέφερε ότι η παρουσία του στο έργο «σηματοδοτεί την απόλυτη προτεραιότητα που δίνουμε στην ασφάλεια και την προστασία της ζωής των πολιτών».