Βιοκλιματική ανάπλαση στον συνοικισμό Αγ. Νεκταρίου στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης

Στον Κολωνό, το δεύτερο «πάρκο τσέπης» στην Αθήνα
27 Ιανουαρίου 2021
Ενίσχυση στους αγρότες που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας ζητά ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας
27 Ιανουαρίου 2021
Show all

Βιοκλιματική ανάπλαση στον συνοικισμό Αγ. Νεκταρίου στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης

Στη βιοκλιματική αναβάθμιση του συνοικισμού Αγίου Νεκταρίου, στο Δενδροπόταμο του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης προχωρά η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το έργο πραγματοποιείται με ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 4,2 εκ. ευρώ, και προβλέπεται μια εκτεταμένη ανάπλαση, που θα αλλάξει τις συνθήκες διαβίωσης σε μια περιοχή με πολύ μεγάλο αριθμό κατοίκων Ρομά.
«Προχωράμε, σε συνεργασία με το δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε ένα πολύ σημαντικό έργο, σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης, διασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση πρασίνου, με ανάπλαση του συνόλου των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στο συνοικισμό. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε κατάλληλες συνθήκες για την άρση της κοινωνικής περιθωριοποίησης και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και να περιορίσουμε δραστικά την παραβατικότητα. Η παρέμβασή μας στο Δενδροπόταμο αποδεικνύει την αξία του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, αλλά και ότι υπηρετούμε με συνέπεια το στόχο μας να μετατρέψουμε τους απρόσωπους ευρωπαϊκούς πόρους σε μετρήσιμο έργο για όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας», επισήμανε ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας.
Η παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί στους κοινόχρηστους χώρους του συνοικισμού, εντός της περιοχής του Δενδροποτάμου.
Τα έργα που προβλέπονται είναι:
1.Ανάπλαση οδών Νικηταρά και Κύπρου.
2.Ανάπλαση πεζόδρομου μεταξύ των Ο.Τ. Γ175 και Γ176.
3.Ανάπλαση των πεζοδρομίων της οδού Σόλωνος.
4.Ανάπλαση των: Ο.Τ. Γ175 (Κ. Π.), Ο.Τ. Γ173 (Κ. Π.) και Ο.Τ. Γ171 (χώρου αθλητισμού).
5.Ανάπλαση χώρου στάθμευσης και χώρου πράσινου στο Ο.Τ. Γ142.
6.Ανάπλαση πεζοδρόμων γύρω από τα Ο.Τ. Γ142, Γ147 (οδοί Ρήγα Φεραίου και Κων. Κανάρη) και μεταξύ των Ο.Τ. Γ149 και Γ153.
7.Ανάπλαση οδού ήπιας κυκλοφορίας και χώρου στάθμευσης, μεταξύ των Ο.Τ. Γ153, Γ154, Γ155 και Γ149.
8.Ανάπλαση πεζοδρόμων μεταξύ των Ο.Τ. Γ150, Γ151, Γ152 ΚΑΙ Γ242 γύρω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης.
9.Ανάπλαση του Γ152 (Χώρος πράσινου).
10.Ανάπλαση πεζοδρόμων και υπαίθριου κοινόχρηστου χώρου μεταξύ των Ο.Τ. Γ276 – Γ277 – Γ279 – Γ280 – Γ281 – Γ282 (Πάροδοι Παπάγου).
11.Ανάπλαση πεζόδρομου μεταξύ των Ο.Τ. Γ187 ΚΑΙ Γ189 και του πεζοδρομίου του ΟΤ Γ189 προς την οδό Μανώλη Αγγελόπουλου.
Εκτός από τα έργα αρχιτεκτονικής ανάπλασης, στις υποβαθμισμένες αισθητικά και λειτουργικά περιοχές, εντάσσονται η κατασκευή ηλεκτροφωτισμού των οδών, η κατασκευή δικτύου αποστράγγισης ομβρίων σύμφωνα με την υδραυλική μελέτη, η διαμόρφωση επιφανειών φύτευσης και η κατασκευή δικτύου άρδευσης και η φύτευση φυτών, όπως αυτά προτείνονται από τη μελέτη φυτοτεχνικής διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και έργων πρασίνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *