Γιάννης Μυλωνάκης: Όπισθεν ολοταχώς ο Δήμος Αγίας Παρασκευής

Ζητείται παράταση του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» για τα καταφύγια αδέσποτων
19 Δεκεμβρίου 2019
Ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου ο Κώστας Φωτεινάκης
20 Δεκεμβρίου 2019
Show all

Γιάννης Μυλωνάκης: Όπισθεν ολοταχώς ο Δήμος Αγίας Παρασκευής

Απορρίφθηκαν οι κοστολογημένες προτάσεις της παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», που θα έδιναν μια νέα ώθηση στον Δήμο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει: “Πριν τις εκλογές του Μαΐου, είχαμε επισημάνει ότι οι διοικήσεις Ζορμπά και Σταθόπουλου αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου, παλιού νομίσματος. Λίγους μήνες μετά, η συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2020 στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη 19/12/2019, επιβεβαίωσε την πρόβλεψή μας. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η νέα διοίκηση Ζορμπά θα κινηθεί με την ίδια ατολμία που χαρακτήριζε και την προηγούμενη διοίκηση Σταθόπουλου, χωρίς καμία διάθεση για καινοτομία και υπέρβαση. Με δυο λόγια: Τα ίδια και τα ίδια.
Οι προτάσεις της διοίκησης για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς δεν ήταν κάτι περισσότερο από ένα προχειροφτιαγμένο αντίγραφο των περσινών αντίστοιχων προτάσεων, χωρίς ούτε μία αναφορά στα «μεγάλα έργα» και τις «παρεμβάσεις» που υποσχόταν προεκλογικά ο κ. Ζορμπάς. Γι’ αυτά αρκέστηκε να «δεσμευτεί» ότι… κάποια στιγμή, μέσα στην τετραετία, θα υλοποιηθούν!
Η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», θεωρώντας ότι η Αγία Παρασκευή δεν μπορεί να χάσει άλλα 4 χρόνια και ασκώντας υπεύθυνη αντιπολίτευση κατέθεσε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση τις δικές της εναλλακτικές προτάσεις, οι οποίες είναι κοστολογημένες και ανταποκρίνονται στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους πολίτες. Ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Γιάννης Μυλωνάκης πρότεινε τις εγγραφές συγκεκριμένων κονδυλίων για την πραγματοποίηση μελετών σχετικά με το «πέρασμα» του Δήμου στην ψηφιακή εποχή, τη δημοτική συγκοινωνία, το Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια, το Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο «Στ. Κώτσης», την εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης στους εμπορικούς δρόμους της πόλης.
Ο δήμαρχος, αν και συμφώνησε με τις προτάσεις μας, αρνήθηκε να τις εντάξει στα συζητούμενα θέματα, επικαλούμενος τους «τυπολατρικούς» ενδοιασμούς των υπηρεσιών. Δεν έκανε, όμως, το ίδιο όταν αποφάσιζε να φέρει τον προϋπολογισμό για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να έχει πάρει προηγουμένως την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας…
Ο κ. Ζορμπάς δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να «πάρει» το θέμα πάνω του, ώστε να αποδείξει στην πράξη ότι το εννοεί όταν μιλά για συγκλίσεις και σύνθεση. Προτίμησε να «κρυφτεί» πίσω από τις υπηρεσίες, όπως έκανε και ο προηγούμενος δήμαρχος, προκειμένου να αποφύγει να αναλάβει τον πολιτικό ρόλο για τον οποίο τον εξέλεξαν οι δημότες της Αγίας Παρασκευής.
Εμείς, ως υπεύθυνη δύναμη αντιπολίτευσης, θα συνεχίσουμε να του υπενθυμίζουμε τον ρόλο του. Θα εξακολουθήσουμε να καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις προς όφελος της Αγίας Παρασκευής και των πολιτών της, οι οποίες θα αποδεικνύουν ότι εννοούσαμε όλα εκείνα για τα οποία δεσμευθήκαμε απέναντι στους δημότες μας. Και θα τον προσκαλούμε-προκαλούμε να αποδείξει κι εκείνος ότι πιστεύει τα όσα έταξε στους πολίτες για να πάρει την ψήφο τους.
Η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» δεν θα παίξει με τις τύχες της πόλης, ούτε θα παρασυρθεί από το κλίμα πόλωσης που κάποιοι σκοπίμως στήνουν σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα είμαστε παντού, μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων και έξω, στις γειτονιές, ασκώντας κάθε είδους πίεση για να κάνουμε την Αγία Παρασκευή έναν Δήμο που να αξίζει να ζεις.”