Γλυφάδα: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για την Οστεοπόρωση στο Παλαιό Δημαρχείο

Η Κατερίνη, υποψήφια Πόλη Φιλική προς τα Παιδιά
24 Νοεμβρίου 2022
Επεκτείνεται το δίκτυο υπόγειων κάδων στο Ηράκλειο Αττικής
24 Νοεμβρίου 2022
Show all

Γλυφάδα: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για την Οστεοπόρωση στο Παλαιό Δημαρχείο

Δωρεάν προληπτικό έλεγχο οστικής πυκνότητας πραγματοποιεί ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, με στόχο την ενημέρωση γύρω από την Οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, από τις 10:30 έως τις 13:30 , στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας (παραλιακή λεωφόρος Ποσειδώνος και Σάκη Καράγιωργα 1, έναντι Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης),.

Οι εξετάσεις θα γίνουν υπό την ιατρική επίβλεψη του Χειρουργού Ορθοπεδικού Ιωάννη Οκταπόδα.

Η πρόσκληση στη δράση απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω, που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας το οποίο μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Πληροφορίες και προγραμματισμός ραντεβού στο τηλέφωνο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Γλυφάδας 210 9647021 (εσωτ.1) Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης είναι απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας.

«Η οστεοπόρωση έχει χαρακτηριστεί ως μία “σιωπηλή νόσος” την οποία μπορούμε να προλάβουμε. Είναι πολύ σημαντική η έγκαιρη διάγνωση και αυτή επιτυγχάνεται με την μέτρηση οστικής πυκνότητας. Ο έλεγχος είναι ανώδυνος, γρήγορος και ασφαλής», τονίζει μεταξύ άλλων,ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Τη δράση συντονίζει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά.