Γ. Πατούλης: «Διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού το δημοκρατικό μας πολίτευμα»

Δήμος Νικολάου Σκουφά: «Σκουφαϊκά» 2020
27 Ιουλίου 2020
Ομιλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στη Γιορτή Λαϊκών Αγορών για τα 90 χρόνια από την ίδρυση τους
27 Ιουλίου 2020
Show all

Γ. Πατούλης: «Διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού το δημοκρατικό μας πολίτευμα»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στη δεξίωση που παρέθεσε χθες το βράδυ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, για τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.
Με αφορμή την επέτειο ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής: «Η 24η Ιουλίου αποτελεί μια ημέρα γιορτής για τη χώρα μας και μία ευκαιρία να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους όσοι αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση και ηρωισμό για να υπερασπιστούν το αγαθό της δημοκρατίας. Ωστόσο η φετινή επέτειος μας βρίσκει αντιμέτωπους με τη κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα και με την κρίση της πανδημίας του Covid – 19. Απαιτείται εθνική ομοψυχία για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.
Ταυτόχρονα είναι ανάγκη όλοι μαζί, Κεντρική Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού, να εργαστούμε συστηματικά για να μπορέσουμε να κλείσουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα τις πληγές που έχουν δημιουργηθεί σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο από την πανδημία. Στη Περιφέρεια Αττικής αποτελεί βασική προτεραιότητά μας η ασφάλεια των πολιτών, η εξασφάλιση της αναπτυξιακής επανεκκίνησης και η δημιουργία των προϋποθέσεων για κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Τιμούμε και σεβόμαστε εκείνους που αγωνίστηκαν κατά της δικτατορίας. Εκείνους που θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Προτεραιότητά μας είναι να μπει επιτέλους η χώρα μας σε τροχιά ανάπτυξης και να διασφαλίσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον για τα παιδιά μας».